Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi

Administratie


Qdidactic » bani & cariera » management » administratie
Jurnalul carierei



Jurnalul carierei


JURNALUL CARIEREI







Pentru realizarea prezentei lucrari am ales instituția Direcția Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1. Aceasta funcționeaza ca serviciu de interes local, dispunand de personalitate juridica și este finanțata integral de la bugetul local al sectorului 1.

Printre atribuțiile Direcției Impozite și Taxe Locale Sector 1 intra acelea privind stabilirea, constatarea, controlul, urmarirea și incasarea impozitelor, taxelor locale in conformitate și respectand reglementarile Codului fiscal și Codului de procedura fiscala.

Deoarece dispune și de servicii de specialitate, instituția asigura prin intermediul acestora colectarea impozitelor și taxelor locale, urmarirea și executarea silita a crențelor bugetare, constatarea și verificarea materiei impozabile, impunerea tuturor contribuabililor persoane fizice și juridice, soluționarea obiecțiunilor.

De asemenea, instituția realizeaza activitatea de constatare, stabilire și operare in baza de date a impozitelor și taxelor datorate bugetului local de catre contribuabilii persoane fizice și juridice. Printre aceste impozite și taxe reamintim: impozitul pe cladiri, impozitul pe terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport, reclama, etc.

Instituția exercita controlul fiscal verificand persoanele fizice și juridice posesoare de bunuri susceptibile de a fi impozabile, dar și veridicitatea declarațiilor de impunere, modificand unde este cazul și luand masuri pentru incasarea diferențelor de impozit stabilite.

In cazul in care creanțele bugetare sunt neachitate la termenele de plata, se va trece la executarea silita a debitelor, cu respectarea dispozițiilor legale.



Scopul stabilit de Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 1 este acela de a realiza un serviciu pentru cetațean, un serviciu realizat cu profesionalism și promptitudine. Rolul instituției este acela de a fi locul unde cetațenii pot obține informații diverse, realizeaza comunicarea in ambele sensuri, intre cetațeni și administrație și faciliteaza accesul liber la informațiile de interes public, atat in format scris cat și electronic.

In vederea asigurarii indeplinirii sarcinilor ce ii revin, Direcția Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 are urmatoarea structura organizatorica: conducerea este asigurata de un director executiv și 3 directori executivi adjuncți subordonați direct acestuia. In subordinea directorului executiv sunt organizate urmatoarele compartimente funcționale: Serviciile interne, care includ Serviciul Juridic, Serviciul Audit Public Intern, Serviciul Control Intern, Serviciul Resurse Umane și Pregatire Profesionala, Serviciul de Administrarea Sistemului Informatic, Serviciul Soluționare Contestații, Biroul Managementul Calitații, Serviciul Securitatea, Protecția Muncii și P.S.I., Serviciul Metodologie, Asistența Contribuabili și Presa.

In subordinea directorului executiv adjunct coordonator al Activitații de Administrare Contribuabili Persoane Juridice intra Serviciul Inspecție Fiscala Persoane Juridice, Serviciul Stabilire și Impunere Persoane Juridice, Serviciul Executare Silita Amenzi, Impozite și Taxe Persoane Juridice.

In subordinea directorului executiv adjunt coordonator al Activitații de Administrare Contribuabili Persoane Fizice intra urmatoarele structuri funcționale: Serviciul de Inspecție Fiscala Persoane Fizice, Serviciile Stabilire și Impunere Persoane Fizice 1, 2, 3 și 4, Birourile Stabilire și Impunere Persoane Fizice 1 și 2, Serviciul Executare Silita Impozite și Taxe Persoane Fizice, Serviciul Executare Silita Amenzi Persoane Fizice cu un birou subordonat (Biroul Monitorizare si Selectare Amenzi Persoane Fizice).

In subordinea directorului executiv adjunct coordonator al Activitații Economice se gasesc urmatoarele structuri funcționale: Serviciul Buget, Financiar, Contabilitate cu 2 birouri aflate in subordine (Biroul Contabilitate și Biroul Incasari), Serviciul Contabilitatea Crențelor Bugetare, Serviciul Administrativ, Serviciul Registratura, Arhiva și Gestionarea Documentelor cu un birou subordonat ( Biroul Gestiune Arhiva si Evidența Informatizata), Biroul Achiziții Publice.

Privitor la regulile interne de conduita profesionala trebuie menționat ca sunt aplicate principiile generale de conduita profesionala, aplicabile funcționarilor publici și anume:

a)     supremația Constituției și a legii, principiu conform caruia funcționarii publici au indatorirea de a respecta Constituția și legile țarii;

b)    prioritatea interesului public, principiu conform caruia funcționarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea funcției publice;

c)     asigurarea egalitații de tratament a cetațenilor in fața autoritaților și instituțiilor publice, principiu conform caruia funcționarii publici au indatorirea de a aplica același regim juridic in situații identice sau similare;

d)    profesionalismul, principiu conform caruia funcționarii publici au obligația de a indeplini atribuțiile de serviciu cu responsabilitate, competența, eficiența, corectitudine și conștiinciozitate;

e)     imparțialitatea și independența, principiu conform caruia funcționarii publici sunt obligați sa aiba o atitudine obiectiva, neutra fața de orice interes politic, economic, religios sau de alta natura, in exercitarea funcției publice;

f)      integritatea morala, principiu conform caruia funcționarilor publici le este interzis sa solicite sau sa accepte, direct ori indirect, pentru ei sau pentru alții, vreun avantaj ori beneficiu in considerarea funcției publice pe care o dețin sau sa abuzeze in vreun fel de aceasta funcție;

g)     libertatea gandirii și a exprimarii, principiu conform caruia funcționarii publici pot sa-și exprime și sa-și fundamenteze opiniile, cu respectarea ordinii de drept și a bunelor moravuri;

h)    cinstea și corectitudinea, principiu conform caruia in exercitarea funcției publice și in indeplinirea atribuțiilor de serviciu funcționarii publici trebuie sa fie de buna-credința;

i)      deschiderea și transparența, principiu conform caruia activitațile desfașurate de funcționarii publici in exercitarea funcției lor sunt publice și pot fi supuse monitorizarii cetațenilor.


Pe langa aceste principii generale aplicabile instituției pe care am ales-o mai trebuie adaugate urmatoarele prevederi, coform carora funcționarilor publici, in desfașurarea activitații lor le este interzis:

a)     sa participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;

b)    sa furnizeze sprijin logistic candidaților la funcții de demnitate publica;

c)     sa colaboreze, in afara relațiilor de serviciu, cu persoanele fizice sau juridice care fac donații ori sponsorizari partidelor politice;

d)    sa afișeze, in cadrul instituției publice, insemne ori obiecte inscripționate cu sigla ori denumirea partidelor politice ori a candidaților acestora;

e)     sa dezvaluie informații care nu au caracter public, in alte condiții decat cele prevazute de lege;

f)      sa dezvaluie informațiile la care au acces in exercitarea funcției publice, daca aceasta dezvaluire este de natura a aduce avantaje necuvenite, ori sa prejudicieze imaginea sau drepturile instituției, precum și a persoanelor fizice sau juridice.


Pe baza consultarii organigramei și a Legii 188/1999 privind Statutul Funcționarilor publici mi-am ales postul de funcționar public din cadrul Serviciului Resurse Umane și Pregatire profesionala.Funcția pe care o doresc eu in aceasta organizație este o funcție publica de execuție,incadrandu-ma in cadrul funcționarilor publici de execuție si de clasa a I a ,in funcțtie de studiile pe care le voi avea.

Pentru a obține acest post trebuie sa am studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta.

Postul  la care aspir este o funcție de executie,cu competența generala.

Functionari publici definitivi sunt:

a)     functionarii publici debutanti, care au efectuat perioada de stagiu prevazuta de lege                         

si au obtinut rezultat corespunzator la evaluare;

b)     persoanele care intra in corpul functionarilor publici prin concurs si care au

vechimea in specialitatea corespunzatoare functiei publice, de minimum 12 luni, 8

luni si, respectiv, 6 luni, in functie de nivelul studiilor absolvite;

c)      persoanele care au promovat programe de formare si perfectionare in administratia

publica.

Perioada de stagiu este etapa din cariera functionarului public cuprinsa intre data numirii ca functionar public debutant, in urma promovarii concursului de intrare in corpul functionarilor publici, si data numirii ca functionar public definitiv.

Perioada de stagiu are ca obiect confirmarea aptitudinilor profesionale ale functionarilor publici debutanti in indeplinirea atributiilor si responsabilitatilor unei functii publice, formarea lor practica, insusirea specificului activitatii autoritatii sau institutiei publice in cadrul careia isi desfasoara activitatea, precum si a exigentelor administratiei publice. Parcurgerea perioadei de stagiu este obligatorie si efectiva, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Perioada de stagiu este de 12 luni pentru functionarii publici din clasa I, 8 luni pentru cei din clasa a II-a si 6 luni pentru cei din clasa a III-a, calculata de la data numirii ca functionari publici debutanti.


La terminarea perioadei de stagiu, activitatea functionarilor publici debutanti este evaluata in conformitate cu Procedura de evaluare a activitatii functionarilor publici debutanti

Mi-am ales acest post in cadrul organizației deoarece admir valorile pe care promoveaza acest serviciu,si le admir foarte mult munca.Acestia se ocupa de pregatirea profesionala a functionarilor din aceasta organizație,asigurand un personal bine pregatit.Pe baza legislației in vigoare aceștia selecteaza din cei prezenți pe cei mai buni.La acest serviciu aș avea ocazia la lucrez intr-un mediu dinamic si competent si sa fac ceea ca imi place.

Consider ca ma incadrez foarte bine in cerințtele pe care le au de la candidatul potrivit pentru acest post.Sunt o persoana serioasa,perseverenta,resopnsabila și cand imi place ceva sunt foarte eficienta.Sunt adaptabila ușor oriocaror condiții de munca și pot lucra in condiții de stres.Imi place sa lucrez in echipa,detin abilitați de relaționare si comunicare și sunt o persoana foarte dinamica.Imi place ca oriunde lucrez sa implementez instituției ceva nou,ca de exemplu in instituția la care am lucrat anterior am adus idee crearii unui sistem de colectare a datelor in format electronic,sistem ce s-a materializat si care mi-a adus promovarea.

Ma intereseaza foarte mult sa imi imbunatațesc capacitatea de relationare cu persoane noi,lucru pe crae il voi face foarte des aici.

Consider ca poded toate cunostințele cerute cum ar fi:cunoștinte de limba engleza,utilizare PC,studii superioare finalizate,curs de inspector Resurse Umane,experiente intr-un post similar.

Serviciul Resurse umane și pregatire profesionala reprezinta structura din cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale sector 1 ce asigura recrutarea, angajarea și promovarea funcționarilor publici și a personalului contractual in conformitate cu prevederile legale.

Serviciul Resurse umane și pregatire profesionala organizeaza și raspunde de activitatea de pregatire și perfectionare profesionala a personalului din cadrul directiei.

Serviciul Resurse umane și pregatire profesionala este organizat și functioneaza in subordinea directorului executiv al DITL sector 1.

Serviciul Resurse umane si pregiatire profesionala este organizat in subordinea directorului executiv și are urmatoarele atribuții, competente și responsabilitați:

a)     asigura recrutarea, angajarea și promovarea funcționarilor publici și a personalului contractual in conformitate cu prevederile legale;

b)     transmite Agenției Naționale a Funcționarilor Publici baza de date privind evidența funcționarilor publici din cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale sector 1 precum și orice modificari intervenite ulterior;

c)      transmite Agenției Naționale a Funcționarilor Publici evidența funcțiilor publice din cadrul DITL sector 1;

d)     asigura secretariatul comisiilor de concurs/examen pentru ocuparea posturilor vacante și intocmeste documentatiile privind incadrarea in munca a candidaților declarați admisi pe baza proceselor verbale ale comisiilor de concurs in conformitate cu prevederile legale;

e)     raspunde de intocmirea și ținerea la zi a statului de funcții;

f)      intocmește, in condițiile legii, lucrari privind drepturile salariale și alte drepturi de personal (spor vechime, indemnizație de conducere, salariul de merit, alte sporuri) pentru personalul direcției, pe care le prezinta conducerii in vederea supunerii spre aprobare;

g)     indruma personalul de conducere in aplicarea corecta a legislației in domeniul de activitate al serviciului resurse umane;

h)     asigura implementarea și aplicarea normelor emise de Agenția Naționala a Funcționarilor Publici in ceea ce privește recrutarea, selectarea cariera și evidența personalului;

i)       organizeaza evidența din cadrul serviciului privind situația funcționarilor publici debutanți inclusiv evidența pe fiecare stagiar, a cursurilor urmate și a calificativului de absolvire;

j)       indeplinește toate formalitațile necesare pentru numirea funcționarilor publici definitivi;

k)     intocmește documentele vizand dovedirea calitații de angajat, atestarea vechimii in munca sau pensionarea;

l)       intocmește lucrarile privind incetarea raporturilor de munca din inițiativa unitatii sau a persoanelor incadrate ca funcționari publici cat și a personalului contractual;

m)   intocmește și actualizeaza dosarul profesional al funcționarilor publici dar și pentru personalul contractual;

n)     raspunde de evidența și pastrarea carnetelor de munca, a dosarelor pofesionale ale funcționarilor publici , precum și a dosarelor angajatilor cu contract de munca;

o)     Intocmește dosarele individuale de pensionare pentru personalul din cadrul DITL sector1;

p)     verifica și avizeaza foile de prezenta colectiva ( pontaj ) lunar;

q)     intocmeste documentele lunare, privind plata personalului salariat (pontaj, ore suplimentare, concedii de odihna, certificate medicale) pe baza evidentelor primite de la sefii de servicii/birouri

r)      intocmeste legitimatiile de serviciu in baza dispozitiilor legale si urmareste recuperarea lor la plecarea din institutie a salariatilor care au beneficiat de astfel de legitimatii;

s)      intocmeste documentatia necesara acordarii premiilor anuale si a celor lunare;

t)      tine evidenta fiselor de post si raspunde pentru corelarea acestora cu atributiile din Regulamentul de Organizare si Functionare, organizeaza elaborarea acestora conform legislatiei in vigoare;

u)     intocmeste deciziile de angajare, promovare si definitivare in functii, de sanctionare si incetare a contractului de munca;

v)     intocmeste si tine evidenta concediilor de odihna, a concediilor medicale, a concediilor fara plata si a sanctiunilor disciplinare;

w)    raspunde de procurarea cartilor de munca si a suplimentelor;

x)     intocmeste carnetele de munca noi

y)     opereaza in carnetele de munca modificarile de drepturi salariale determinate de indexari, promovari in functii si in grade profesionale, salarii de merit etc.;

z)      completeaza carnetul de munca pe baza adeverintelor eliberate de alte institutii care probeaza vechimea in munca a persoanei, in baza modificarilor intervenite in actele de stare civila sau nivelul de studii;

aa)  stabileste vechimea in munca a personalului nou angajat;

bb) propune trecerea intr-o transa superioara de vechime;

cc) elibereaza la cerere adeverinte privind calitatea de salariat;

dd) elibereaza adeverinte pentru vechimea in specialitate;

ee)  organizeaza și raspunde de activitatea de pregatire și perfecționare profesionala a personalului din cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale Sector 1, in scopul dezvoltarii competențelor și aptitudinilor necesare realizarii atribuțiilor curente potrivit fișelor de post;

ff)    solicita și centralizeaza, conform prevederilor legale, rapoartele de evaluare ale funcționarilor publici și fișele de evaluare a performanțelor individuale ale personalului;

gg)  identifica nevoile de formare la nivelul direcției și intocmește Planul anual de formare continua, care conține acțiuni de pregatire și perfecționare ce se organizeaza la nivelul direcției sau in centre specializate.

hh) ține evidența cursurilor, a participanților la activitatile de instruire și elaboreaza              rapoarte și situații privind desfașurarea activitatii de pregatire și perfecționare profesionala la solicitarile conducerii;

ii) informeaza conducerea direcției asupra principalelor aspecte privind activitatea de pregatire și perfecționare a personalului;

jj) asigura implementarea Planului anual de formare și perfecționare profesionala in cadrul DITL sector 1, precum și actualizarea Planului anual de formare și perfectionare profesionala, ori de cate ori este necesar;

ll) asigura aplicarea dispozițiilor legale privind circuitul documentelor și ia masuri pentru pastrarea in bune condiții a lucrarilor elaborate sau rezolvate in serviciu, pana la predarea acestora la arhiva;

mm) pastreaza confidentialitatea informatiilor gestionate;

nn) indeplinește orice alte sarcini dispuse de conducerea instituției, in legatura cu domeniul de activitate


In cadrul acestui serviciu eu imi doresc postul de asistent resurse umane.Iin cadrul acestui post eu voi avea urmatoarele sarcini:

a) conceperea și redactarea anunțului de recrutare

b) mețtinerea la zi și monitorizarea intocmirii fișelor de post, intocmirea și menținerea la zi a organigramei

c) primirea și monitorizarea documentelor de candidatura

d) contactarea persoanelor selectate in vederea stabilirii interviului

e) comunicarea deciziei de angajare sau de respingere

f) testarea/evaluarea psihologica a personalului companiei

g) testarea/ evaluarea aptitudinala a personalului companiei




Și urmatoarele responsabilitați:

Transmiterea/obținerea concluziilor scrise ale interviurilor cu candidații catre/de la șefii departamentelor/manageri pentru a mari eficiența procesului de recrutare

. Conceperea și redactarea impreuna cu șefii de departament și cu conducerea societații fișa postului

Relația cu instituțiile statului (Camera de Munca)

Administrarea bazei de date și documentele de personal

. Implementarea și dezvoltarea planului de imbunatațire a carierei prin perfecționare profesionala

. Rezolvarea conflictelor și a situațiilor de indisciplina


Limite de responsabilitați


Luarea masurilor in raport de situație in limita competențelor stabilite de catre conducerea departamentului.In situații de forța majora deciziile urgente se pot lua și dupa o consultare telefonica a conducerii firmei.


Serviciul Resurse umane și pregatire profesionala funcționeaza in baza mai multor principii generale cum ar fi:

Profesionalismul – Principiul profesionalismului este incurajat in exercitarea Serviciului public in scopul cresterii competitivitatii si a calitatii stiintifice a documentelor executate de functionarii publici.

Accesibilitatea si confidentialitatea – Serviciul respecta principiul transparentei si accesibilitatii tuturor informatiilor referitoare la activitatea serviciului, asigurind o informare consistenta si corecta a angajatilor lui

Responsabilitatea – Principiul responsabilitatii personale, profesionale si sociale impune evitarea comportamentelor care pot provoca prejudicii morale sau materiale, in scopul mentinerii unui climat adecvat in cadrul serviciului.

Nediscriminarea si egalitatea in sanse – discriminarea reprezinta tratamentul inegal al unei persoane, care urmareste sau conduce la incalcarea ori limitarea drepturilor persoanei pe baza genului, rasei, virstei, disabilitatii, orientarii sexuale, a nationalitatii, etniei, religiei, categoriei sociale, starii materiale sau mediului de provenienta. Defavorizarea anumitor persoane in functie de unul sau mai multe dintre aceste criterii este interzisa.

Integritatea morala – Serviciul trebuie sa constituie un model de consecventa, coerenta si demnitate morala

Respectul si toleranta – Serviciul promoveaza existenta unui colectiv in cadrul caruia este respectata demnitatea fiecaruia si a unui climat liber de orice manifestare si forma de hartuire, exploatare, umilire, dispret, amenintare sau intimidare. Serviciul adera la valoarea tolerantei fata de diferentele intre oameni, intre opinii, credinte si preferinte intelectuale.


Am aflat de acest post pe care il doresc,intamplator vizitand site-ul organizației,incarcand sa aflu despre diferitele proiecte desfașurate de organizație.Eu am deținul postul de funcționar publict in cadrul altui servciu fața de cel la care doresc eu sa lucrez.Este precizat in anunț ca selectarea candidaților se face pe baza unui examen scris.Se mai precizeaza ca va fi si un test de limba pentru selectarea candidatului potrivit.

La instituție am avut acces datorita site-ului in care am gasit anunțul respectiv.Observand ca indeplinesc toate conditțiile cerute de postul instituție pentru postul respectiv,am hotarat sa fac o vizita la instituție si sa ma interesez de toate detaliile.

Odata ce am ajuns acolo am intrebat despre postul respectiv despre ce anume va trebui sa invaț pentru examenul ce va trebui sa il susțin pentru a putea obține postul.Mi s-a dat legislația ce va trebui sa o invat și mi s-au spu și conditii le ce trebuie sa le indeplinesc pentru a ma putea inscrie la concurs.Acestea sunt conforn Legii 188/1999 privind Statutul funcținarilor publici:

a) cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b) cunoasterea limbii romane, scris si vorbit;

c) varsta de minimum 18 ani impliniti;

d) capacitate deplina de exercitiu;

e) o stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pentru care candideaza,

atestata pe baza de examen medical de specialitate;

f) indeplinirea conditiilor de studii prevazute de lege pentru functia publica;

g) indeplinirea conditiilor specifice pentru ocuparea functiei publice;

h) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;

j) nu a fost destituita dintr-o functie publica sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;

k) nu a desfasurat activitate de politie politica, astfel cum este definita prin lege.

Considerand ca indeplinesc toate condițiile necesare pentru a ma prezenta la acest concurs am pornit in infapturea dosarului pentru a confirma si celor din cadrul institușiei ca sunt apta pentru aceasta funcție.Am anexat la dosar actele necesare,actele care sa imi ateste studiile și adeverinta medicala.M-am prezentat din nou la instituție pentru a mi se verifica dosarul. Selecția dosarelor reprezinta o etapa eliminatorie și consta in verificarea de catre comisia de concurs a indeplinirii condițiilor de ocupare a funcției publice vacante pe baza actelor depuse și a formularului de inscriere.Selectarea dosarelor se va face de catre cimisia de concurs in termen de maximum 5 zile lucratoare de la depunerea dosarelor de catre candidași.Rezultatele selectarii dosarelor de inscriere sunt “admis” și “respins”.

Subiectele pentru proba scrisa se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs,astfel incat sa reflecte capacitatea de analiza și sinteza a candidaților,in concordanța cu nivelul și specificul funcției pentru care se organizeaza concursul.

Eu am primit raspunsul admis și mi s-a zis sa ma prezint la concurs.Concursul conta intr-o proba scrisa pe baza bibliografiei primite și un test de limba. Proba scrisa consta intr-un test grila.Modul de acordare a punctajului pentru proba scrisa este stabilit de comisia de concurs.

Dupa proba scrisa mai urma un interviu.Interviu l-am susținut dyupa 3 zile lucratoare de la data susșinerii probei scrise.

Este considerat admis la concursul pentru ocuparea unei funcții publice vacante candidatul care a obținut cel mai mare punctaj dintre candidații care au concurat pentru aceeași funcție publica,cu condiția ca aceștia sa fi obținut punctajul minim necesar promovarii.In situația in care,dupa afișarea rezultatelor obținute la concurs sunt candidați nemulțumiți,aceștia pot face contestație ,in termen de 24 de ore de la data afișarii punctajelor pentru fiecare proba de concurs.

Candidații declarați admiși vor fi numiți ,onrintr-un act de numire in funcție a conducatorului autoritații sau instituției publice.Actul de numire se emite in termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului prevazut pentru soluționarea contestațiilor.Candidații declarați admiși au obligația de a depune actele necesare in vederea numirii in funcțiile publice.

Indeplinind toate conditiile prevayute si promovand examenul cu nota cea mai mare am reusit sa obsin postul dorit.


Concluzii personale

Consider acest Jurnal al carierei un exercisiu de imaginasie foarte benefic pentru studentii din cadrul acestei facultati,deoarece ne ajuta sa vedem in viitor si sa ne gandim ce dorim sa facem dupa ce terminam facultatea si cum sa ajugem la ceea ce ne dorim,ce pasi sa urmam si cum procedeaza o intitutie publica in selectia unui candidat potrivit pentru un post vacant.Ne mai ajuta totodata sa ne folosim toate mijloacele posibile pentru a cauta un post care sa ni se potriveasca si care sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre.

Personal acest exercitiu de imaginatie,mi a dat o perspectiva de viitor in ceea ce priveste viitoarea mea cariera de functionar public,cariera pe care mi-ar placea sa o urmez si in care sa progresez.

Consider ca am colaborat foarte bine cu membrii grupului,si ca ne-am ajutat reciproc in redactarea partii comune.Fiecare a venit cu ideile persone,iar impreuna aceste idei au dus la un tot.Nu am avut dispute pe tema redactarii lucrarii,mereu ne-am pus de acord in ceea privesc informatiile necesare si ordinea redactarii lor.

In ceea ce priveste interactiunea cu celelalte grupuri, am colaborat doar la alegerea institutiei si cateva idei despre redactarea lucrari.Am mai discutat despre institutiile alese si am mai facut ceva schimb de informatii.










Bibliografie:


1.Legea 188 1999 privind Statutul functionarilor publici

2.www.impozitelocale1.ro

3.Ion Popescu-Slaniceanu,Andy Pusca,Cosmin Ionut Enescu,Diana Marilena Petrovski-Drept administrativ volumul II ,editura universitara Danubius 2009

4.Lucica Matei-Management public,Editia a II a ,Editura Economica, Bucuresti 2006

5.Legea 215/2001-Legea administratiei publice locale

6.Legea 7/2004 privind Codul de conduita al functionarilor publici






Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2025 - Toate drepturile rezervate -| copyright