Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Psihologie


Qdidactic » sanatate & sport » psihologie
Calibrare - exercitiu



Calibrare - exercitiu


Calibrare - exercitiu



Ce semnale ce pot fi urmarite corespund caror stari interioare?


Obiective: Sa deveniti atent(a) la (nenumaratele) modificari exterioare care pot fi observate si care insotesc procesele interioare. Sa constientizati ca aceste semnale care pot fi observate au diferite semnificatii pentru diferiti oameni.


Alte obiective ascunse: up- si down-time; introducere in stari; modificarea starilor interioare; fiecare intrebare il conduce pe cel caruia ii este adresata in anumite stari interioare, gandurile noastre produc sentimente.


Metafora istorica / generala: paharele sunt echilibrate/ calibrate, la fel si aparatele de masura (etaloane si greutati, ceasuri); jucatorii de poker observa/ calibreaza; reglarea unui aparat de radio.


Metafora personala:




Derularea exercitiului:

Demonstratie cu doua persoane A si B: Sunt construite doua stari, prima cu ajutorul indicatiei: "Ganditi-va la o persoana care va place.", a doua cu ajutorul indicatiei: "Ganditi-va la o persoana care nu va place."

Grupul trebuie sa inregistreze schimbarile exterioare corespunzatoare celor doua stari.



La final sunt adresate intrebari, de ex.:"Care dintre cele doua persoane este mai mare/ mai grea/ are par mai deschis la culoare"samd., la care persoanele A si B trebuie sa le raspunda interior.

Grupul are acum sarcina sa compare semnalele exterioare care apar cu starile interioare calibrate inainte si astfel sa ajunga la un raspuns propriu la intrebarile puse.

Pentru aceasta grupul este impartit in mai multe subgrupuri carora le sunt alocate anumite criterii de observare: de ex. ochi, gura, culoarea fetei, motorica generala.

Exercitiul ar trebui sa fie realizat in grupuri de cate trei cu schimb de roluri.


Durata exercitiului: cca. 30 de minute


Marimea grupului: 3 persoane


Evaluarea in plen: Importanta este calibrarea individuala a fiecarei persoane. In cadrul acestui exercitiu ar trebui urmarite numai unitati mici. Intrebari de evaluare: Ce diferente ati observat intre cele doua stari? Cate semnale ati gasit? Cat de repede ati modificat sentimentele?


Posibilitati de aplicare: In fiecare exercitiu. Calibrarea este utila pentru verificarea punctului in care le  "bagati pe gat" oamenilor sfaturi pe care acestia nu le doresc. Calibrarea este utila si pentru verificarea ipotezelor.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright