Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi


Comunicare


Qdidactic » bani & cariera » comunicare
Comunicare Externa



Comunicare Externa



Cuprins


Situatia – contextul (clientul, istoric comunicational,

problema)

Cercetarea

Obiectivele

Publicul tinta

Strategii ṣi tactici

Canale media ṣi suporturi utilizate



Mesajul

Calendarul

Bugetul

Evaluarea



Situatia

Clientul

Clientul este reprezentat de Universitatea din Bucuresti, institutie ce se bucura de o identitate bine creata in spatiul romanesc. Este cunoscuta prin:

numarul mare de facultati subsumate,

complexitatea ofertei educationale,

calitatea invatamantului asigurata de cadrele didactice UB,

calitatea cercetarii.

Universitatea din Bucuresti si-a consolidat pozitia ca actor esential in procesul educational romanesc prin doua actiuni: initierea consortiului Universitaria (alaturi de Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, Universitatea din Vest din Timisoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi) si pozitia sa in clasamentul The Times Higher Education Supplement.

Istoric comunicational

Ca orice institutie de invatamant superior, UB are urmatoarele 3 linii / domenii de activitate:

invatamant: licenta, masterat, doctorat, post-doctorat;

cercetare : centre de cercetare, proiecte de cercetare, idei / inventii, articole cotate ISI, brevete ;

administratie: scheletul administrativ care sustine celelalte 2 domenii este compus din birouri, servicii si departamente administrative;

Universitatea din Bucureṣti s-a impus intotdeauna ca o institutie serioasa, care promoveaza valori precum :

- traditie

- calitatea invatamantului

- seriozitate

- profesionalism

- integritate morala

In ceea ce priveṣte comunicarea externa, UB ṣi-a imbunatatit considerabil situatia in anul academic 2009-2010. Mai exact, Universitatea din Bucuresti creeaza oportunitati pentru studentii sai prin dezvoltarea segmentului cultural. Incepand din noiembrie 2009, Universitatea din Bucuresti a lansat seria de concerte ˝Prietenii muzicii˝, proiect cultural ce face parte din programul “Oportunitați la tine acasa” finanțat de Uniunea de Creație Interpretativa a Muzicienilor din Romania și Exces Music, eveniment anual dedicat sustinerii financiare si profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte.

Proiectul s-a bucurat de un succes neasteptat. Seria de concerte de muzica clasica si jazz a promovat, sub diferite denumiri, tinerii muzicieni romani de valoare.

Evaluarea proiectului Prietenii muzicii:

14 concerte (un concert / luna), muzica clasica si jazz

aproximativ 100 de persoane / concert;

promovare:

externa, medii controlate: comunicat de presa; preluari in cotidiane si radio;

online: stire postata pe propriile siteuri (MediaUB, StartUB), stire preluata de partenerii online (https://startub.unibuc.ro/parteneri/); social media (Facebook, Twitter);

pachet promotional:

logo;

afis (print si web);

invitatie (print si web);

program;

spider identitar al evenimentului;

Analiza SWOT a proiectului Prietenii muzicii

Strenghts

evenimentul a avut teme de actualitate ṣi sociale: muzica ṣi sustinerea financiara ṣi profesionala a tinerilor talentati;

evenimentul a fost promovat in cotidiane ṣi la radio, dar ṣi in mediul online;

evenimentul creeaza oportunitati pentru studenti dar dezvolta ṣi segmentul cultural;

includerea concertelor de muzica clasica ṣi jazz in programul evenimentului;

evenimentul a fost lunar;


Weaknesses

au fost doar 100 de participanti;


Opportunities

s-a desaṣurat in Sala de Concerte a Casei Universitarilor, ceea ce a permis un numar mai mare de participanti;

intrarea a fost libera;

parteneriatul cu Radio Romania Cultural a asigurat o mediatizare mai buna, la un nivel mai inalt;


Threats

riscul sa nu atinga numarul dorit de participanti;

riscul de a nu se obtine un venit periodic semnificativ din prestatiile artistice.


In anul universitar 2010-2011, Universitatea din Bucuresti extinde evenimentele destinate studentilor si cadrelor didactice si lanseaza un nou proiect, „Serile culturale in Universitatea din București˝, care isi propune sa ofere saptamanal o alternativa pentru petrecerea timpului liber. In acelasi timp, proiectul ofera unor tineri talentati sansa de a acumula experienta. Noul proiect cultural include spectacole de teatru si seri de lectura, desfasurate intr-un cadru cu un extraordinar potential cultural, Casa Universitarilor. Cartile propuse ṣi aduse in discutii la serile de lectura vor fi cele scrise de profesorii UB.

In ceea ce priveṣte organizarea serilor de lectura, pe 23 noiembrie 2010, a avut loc lecturarea cartii ˝SMS˝, a lui Bogdan Dumitrescu, absolvent al Facultații de Litere a Universitații din București. Moderatorul evenimetului a fost Cosmin Ciotloṣ.

Punctele forte ale editiei anterioare a serii de lectura sunt:

tema cartii ˝SMS˝ a fost una interesanta, apropiata studentilor ṣi stilului lor de viata;

cartea dezbatuta a fost scrisa de un tanar absolvent al UB;

evenimentul a fost bine promovat in mediul online ṣi pe site-urile partenerilor;

Punctele slabe ale evenimentului:

rezumarea programului serii de lectura la dezbateri pe baza cartii lecturate, fara activitati colaterale, care sa atraga atentia;

absenta promovarii considerabile la radio ṣi in presa;

evenimentul nu a fost foarte bine promovat in interiorul Universitatii; nu s-au impartit foarte multe afiṣe, pliante, flyere.

Punctele slabe vor fi avute in vedere pentru a fi solutionate prin strategiile ṣi tacticile propuse in planificare.

Competitia in ceea ce priveṣte desfaṣurarea serilor de lectura, se desfaṣoara cu:

libraria Cartureṣti (Seara de lectura 121.ro);

teatrul Act;

teatrul Mic;

Biblioteca Metropolitana;

Toate aceste institutii organizeaza seri de lectura, cu diferite teme, mesaje ṣi abordari.

Mai multe informatii legate de evenimente asemanatoare, organizate de alte institutii, se vor regasi in partea de cercetare.


Problema

Seara de lectura este un eveniment nou, ce necesita promovare. Universitatea trebuie sa deruleze un proiect specific, unic. Este nevoie de un plan de comunicare pentru a promova proiectul, pentru a atrage studentii Universitatii din Bucuresti sa participe.

Universitatea doreṣte organizarea unor seri de lectura, cu mesajul general: ˝Universitatea te invita la o cafea cu lectura, spectacol ṣi muzica˝, interactive, interesante ṣi diferite, pe teme diverse, care sa atraga cat mai mult public, eveniment lunar in care cartile lecturate vor avea ca autori profesorii UB.

Va fi o campanie de motivare ṣi informare.


Cercetarea

Cercetarea efectuata este cea secundara, care consta in:


analiza ṣi monitorizarea informatiilor deja existente in mediul online, accesarea site-ului Universitatii Bucureṣti ( www.unibuc.ro), a platformelor destinate studentilor universitatii, (www.startub.unibuc.ro, www.mediaub.ro), dar ṣi a site-urilor cu profil educational (ex. : www.studentie.ro, www.evenimentestudentesti.ro ), pentru a obtine informatii legate de istoricul comunicational al Universitatii, legate de evenimentul ˝Prietenii muzicii˝, de serile de lectura ṣi de lansarile de carti scrise de profesori UB;

analiza ṣi monitorizarea informatiilor din mediul online (www.google.ro ), legate de concurenta in ceea ce priveṣte organizarea de evenimente similare (seri de lectura), de catre alte institutii culturale, pentru a afla cu ce se diferentiaza de evenimentul nostru ṣi cum il putem imbunatati ṣi inova, in functie de aceste aspecte;

analiza ṣi monitorizarea documentelor ṣi informatiilor deja existente in arhiva Universitatii, privind gradul de implicare ṣi prezenta studentilor la diferite evenimente culturale organizate de-a lungul timpului, pentru a afla daca promovarea proiectului trebuie imbunatatita.

stabilirea canalelor media clasice pe care publicul tinta ( studentii) le urmareṣte ṣi carora le acorda credit, identificate pentru audienta/tirajul mare; a canalelor media online: site-uri si bloguri cu profil cultural; social media, pe care ei le acceseaza.

cercetarea in mediul on-line, pe motorul de cautare Google, pentru obtinerea a cat mai multor imagini pentru expozitia de fotografie ce va avea loc, odata cu evenimentul.


Rezultate

in urma accesarii site-urilor am obtinut informatii referitoare la istoricul comunicational al Universitatii Bucureṣti, date precizate in Situatie. Informatiile au fost necesare ṣi in vederea realizarii analizei SWOT a evenimentului ˝Prietenii muzicii˝ ṣi pentru a afla punctele forte ṣi punctele tari ale proiectului anterior de organizare a serilor de lectura. Punctele slabe identificate vor fi avute in vedere, pentru a fi solutionate in planificarea ṣi strategia organizarii evenimentului ˝Seara de lectura˝. De asemenea, am aflat faptul ca una din lansarile de carte cu autori, profesori la UB, este ṣi ˝Unde sunt manierele de altadata?˝ a doamnei profesor Antoaneta Tanasescu, pe care o propunem ca subiect in seara de lectura.

prin accesarea motorului de cautare Google, am realizat un research, pentru a obtine informatii legate de concurenta, in ceea ce priveṣte organizarea de catre alte institutii, a altor seri de lectura similare in Bucureṣti. S-a dorit aflarea a ceea ce fac alte institutii pe aceasta tema (edituri, universitati, teatre, institutii culturale), ce format au evenimentele, cum comunica, ce mesaje au ṣi cum se adreseaza. Evenimente asemanatoare organizeaza:

Libraria Cartureṣti ṣi 121.ro organizeaza frecvent seri de lectura, la Cartureṣti

M.Ṭ.R, libraria din strada Arthur Verona, in parteneriat cu diferite edituri. Cartureṣti ṣi 121.ro propun cartile din paginile carora se va lectura ṣi au invitati speciali la evenimente (scriitori, actori, personalitati din zona culturii). Cartile propuse de ei sunt aparitii destul de noi, iar mesajul lor este: ˝Te invitam sa descoperi placerea lecturii, cu titluri noi ṣi incitante!˝. Cartile sunt anuntate initial, inaintea evenimentului pe site-uri (www.121.ro www.sapteseri.ro), dupa care se lanseaza invitatia la seara de lectura, pentru dezbateri ṣi dicutii. Uneori se organizeaza ṣi lecturi bilingve, ceea ce atrage ṣi mai mult public. Cel mai mult Cartureṣti se adreseaza ṣi mediatizeaza in mediul online, iar mesajul transmis este ca serile lor de lectura sunt unele aduse la zi, neconventionale, cu lecturi ale creatiilor actuale ṣi moderne, cu discutii interesante ṣi invitati speciali.

Teatrul Act organizeaza frecvent in ceainaria teatrului seri de cultura, printre care ṣi seri de lectura. Evenimentele au de fiecare data o alta tema ṣi se axeaza ṣi pe seri dedicate marilor personalitati ale culturii (ex: poetul ceh Vladimir Holan). Evenimentele au invitati poeti, prozatori, traducatori, actori. Teatrul Act organizeaza in timpul serilor de lectura ṣi concerte acustice cu voce, chitara ṣi vioara, in care se asculta poezie pe ritmuri folk. Evenimentul se bazeaza pe idea combinarii lecturii ṣi a literaturii cu ritmuri de muzica. Un alt tip de lectura pe care il propune este lectura schitelor umoristice, intr-un decor retro, avand ca invitati, in acest sens, actori. Teatrul Act mai organizeaza seri de lectura insotite de recital de pian, in memoriam (ex. Mirek Treka), sau recitarea creatiilor poetilor romani in diferite limbi (ex. Ceha). Mesajul pe care evenimentul vrea sa-l transmit este ca lectura se realizeaza intr-o atmosfera tihnita, cu un decor inedit, clipe de relaxare, insotita de concerte live, spectacole, ori partide de ṣah, cu multe carti din biblioteca lor. Informarea despre eveniment, se realizeaza, de asemenea, online (www.saladelectura-act.ro), prin partenerii online numeroṣi, dar ṣi la Radio Romania Cultural ṣi in ziarul Dilema Veche.

Teatrul Mic organizeaza seri de lectura a textelor contemporane, axandu-se mai mult pe dramaturgie ṣi de multe ori straina (ex. norvegiana). Lecturile sunt urmate de intalniri cu autori ṣi dezbateri moderate de critici. Teatrul Mic se bazeaza pe ideea promovarii dramaturgiei contemporane ṣi organizeaza spectacole-lecturi. Cele mai multe informatii se gasesc online pe www.teatrulmic.ro. Mesajul pe care vor sa-l transmit este ca sala de lectura devine scena de afirmare ṣi de cunoaṣtere in profunzime a dramatugiei contemporane. Informatii cu privire la serile le lectura s-au gasit ṣi pe www.realitatea.net ṣi www.revistascena.ro

Biblioteca Metropolitana realizeaza la initiativa ṣi in parteneriat cu 121.ro seri de lectura, dupa acelaṣi principiu ṣi model al Librariei Cartureṣti. Editurile ṣi 121.ro propun pe site (www.121.ro), cartile, subiecte ale serilor de lectura, care urmeaza a fi dezbatute la eveniment. Seara de lectura se bazeaza, in aceasta situatie, mai mult pe dezbatere ṣi discutie, decat pe lecturarea propriu-zisa. Participantii trebuie sa citeasca in prealabil cartea, pentru a o putea comenta in cadrul evenimentului. De multe ori, invitatii serilor de lectura sunt autorii cartilor aduse in discutie. Evenimentul se axeaza pe idea crearii unei atmosfere placute, informale, prietenoase, in care totul sa ia forma unei discutii cu privire la cele mai interesante aspect ale cartilor propuse.


in urma analizarii documentelor ṣi informatiilor deja existente in arhiva Universitatii, privind gradul de implicare ṣi prezenta studentilor la diferite evenimente culturale organizate de-a lungul timpului, s-a constatat faptul ca doar 20% din ei iau parte frecvent in astfel de programe.

in urma cercetarii secundare, canalele media clasice pe care publicul tinta                     ( studentii) le urmareṣte, identificate prin audienta ṣi tiraj sunt: radio - Radio 21, Europa FM, ProFM Campus, Radio Student FM; presa – revistele Ambition, 24 Fun, StudLife, Ṣapte seri.

canalele media online accesate de public (siteuri si bloguri cu profil cultural; social media) sunt: noicitim.ro, LiterNet.ro, studentie.ro, LumeBuna, LEAP, StudLife; blogurile: bookblog.ro, rocultyra.ro, carteadingeanta.com.

Din cercetarea secundara se vor utiliza pentru planificare: istoricul comunicational (analiza SWOT a evenimentului ˝Prietenii muzicii˝ ṣi punctele tari ṣi slabe ale serii de lectura), informatiile cu privire la mediul competitional, canalele media stabilite.



Obiective

1.Obiectivul generic

Atragerea studentilor Universitatii din Bucuresti de a participa la evenimentul „Seara de lectura˝, organizat de UB.


2.Obiectivul informational

Informarea studentilor UB de existenta evenimentului lunar ˝Seara de lectura˝.

Obiectivul specific 1: Cresterea gradului de informare asupra evenimentului in randul studentilor cu 50%.

Obiectivul specific 2.: Informarea studentilor de existenta unei noi abordari a evenimentului - ˝Universitatea te invita la o cafea cu lectura, spectacol ṣi muzica˝.


3.Obiectivul motivational

Cresterea numarului de studenti participanti la evenimentul „Seara de lectura˝.

Obiectivul specific: Creṣterea cu 50% a numarului de participanti, fata de evenimentul anterior.


Publicul tinta

Studentii Universitatii din Bucureṣti, inscriṣi la cursurile de licenta, master ṣi doctorat, din cadrul tuturor facultatilor subsumate.

Descrierea publicului

Tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Public interesat de domenii culturale (teatru, literatura);

Public dornic de a participa si interactiona.




Strategii ṣi tactici

Vom propune o serie de strategii, urmate de tactici specifice, pentru fiecare tip de obiectiv.

Obiectivul informational

STRATEGIE: 1.Lansarea in mod direct, anuntul organizarii Serii de lectura, ca o invitatie la o cafea, la Casa Universitarilor, pentru a atrage publicul-tinta.

TACTICI

Realizarea unui afiṣ neconventional cu mesajul ˝Universitatea te invita la o cafea cu lectura, spectacol ṣi muzica˝ ṣi cu tema serii de lectura, ˝Unde ne sunt manierele azi? – Seara de lectura cu muzica, spectacol ṣi fotografie˝- carte dezbatuta, ˝Unde sunt manierele de altadata?˝, a doamnei profesor Antoaneta Tanasescu

Lipirea afiṣului in interiorul tuturor facultatilor din cadrul Universitatii;

Postarea anuntului in legatura cu seara de lectura pe platformele UB destinate studentilor (www.startub.unibuc.ro, www.mediaub.ro, newsletterUb

Postarea anuntului pe pagina de Facebook a UB ṣi pe Twitter;

Realizarea unui newsletter saptamanal, prin care studentii vor fi informati de aspectele legate de seara de lectura (data, locul, teme, invitati, program).

Producerea de material care sa transmita mesajele evenimentului – pliante, afiṣe, flyere.


2. Transmiterea informatiilor legate de eveniment in mass-media specializata, stabilita in cercetare, pentru a fi mediatizate.

Trimiterea comunicatelor catre presa specializata pe segmentul studentesc: revistele Ambition, StudLife, 24 Fun, Ṣapte seri.

Utilizarea radiourilor partenere: Radio 21, Europa FM, ProFM Campus, Radio Student FM, pentru a informa publicul tinta.

Preluarea informatiilor (communicate de presa, articole, ṣtiri) de catre partenerii online: noicitim.ro, LiterNet.ro, studentie.ro, LEAP, LumeBuna, StudLife; blogurile: bookblog.ro, rocultyra.ro, carteadingeanta.com, cu care se incheie parteneriate; yahoo grupurile studenteṣti.


Mesaje-cheie/Teme

Serile de lectura sunt gandite ṣi organizate in functie de punctele studentilor de interes si de stilul lor de viata.

Evenimentul va cuprinde urmatoarele elemente esentiale: viata culturala, comunitate dinamica de studenti; ii va forma pe aceṣtia atat din punct de vedere cultural, cat ṣi din punctul de vedere al socializarii ṣi al implicarii in viata studenteasca.


Obiectivul motivational

STRATEGII: 1. Incurajarea ṣi motivarea cat mai multor studenti sa participe la serile de lectura, prin comunicarea faptului ca este un eveniment-spectacol neconventional.

TACTICI

Evidentierea in comunicatul de presa, anunt, newsletter, a faptului ca este un eveniment nou, nonconformist, a carei participare nu presupune nicio conditie speciala; a faptului ca vor fi lecturate carti ale profesorilor UB ṣi tratate in maniere diferite prin dans, muzica, fotografie.

Accentuarea ideii ca serile de lectura au ca scopuri formarea culturala a studentului, integrarea lui in viata studenteasca, medierea relatiei intre studenti ṣi personalitati ale culturii, invitati la serile de lectura;

Atragerea studentilor prin mesajul evenimentului: ˝Universitatea te invita la o cafea cu lectura,  spectacol ṣi muzica˝ ṣi prin tema aleasa pentru seara de lectura: ˝Unde ne sunt manierele azi? – Seara de lectura cu muzica, spectacol ṣi fotografie.˝

Precizarea in pliante ṣi flyere a faptului ca participantii vor primi in seara evenimentului ṣi cafea, la discretie.

Apelarea ṣi la mediul on-line ( site, Facebook, Twitter), pentru transmiterea acestor mesaje ṣi idei.

Oferirea de catre Universitate a unor diplome/certificate de merit, pentru cei care participa in mod frecvent la serile de lectura, ca dovezi ale implicarii lor in viata culturala ṣi in evenimentele Universitatii.


2.Promovarea serilor de lectura prin comunicarea directa a tuturor aspectelor pozitive care implica participarea.

TACTICI

Realizarea ṣi impartirea de flyere in incinta tuturor facultatilor din cadrul Universitatii;

Punerea la dispozitia studentilor a pliantelor cu informatii referitoare la serile de lectura (care se vor gasi in fata secretariatelor);

Crearea unui chat, in cadrul site-ului Universitatii, in care se pot loga toti participantii la serile de lectura ṣi unde pot dezbate, pot propune teme noi ṣi invitati din lumea culturala pe care ii apreciaza.

Oferirea posibilitatii participantilor de a organiza ṣi personaliza serile de lectura, oferind idei in ceea ce priveṣte temele ṣi invitatii.

Informarea in comunicatele de presa asupra faptului ca intrarea este libera.

Oferirea unui program diferit al serii de lectura, cu muzica, spectacol ṣi fotografie.

(Aceaste informatii vor fi postate, de asemenea pe site-uri, Facebook ṣi Twitter).


3. Mentinerea interesului studentilor pana la data desfaṣurarii serii de lectura

ṣi participarea publicului in mod constant, pentru a-l fideliza.

TACTICI

Anuntul pe site-ul Universitatii, pe Facebook ṣi pe Twitter ca data desfaṣurarii serii de lectura se apropie.

Comunicarea detaliilor finale privind data, ora ṣi locul unde va avea loc evenimentul.

Aparitia articolelor in presa, pe site-urile partenerilor ṣi a ṣtirilor la radio, dupa fiecare seara de lectura (desfaṣurate pe parcursul unui an).

Introducerea pe chat a diverselor teme de discutie, dupa fiecare eveniment.

Lansarea cererii ca participantii sa propuna pe chat ṣi pe pagina de Facebook, posibile carti care ar putea fi discutate ṣi posibili invitati, aspect de care de va tine cont la urmatoarea seara de lectura, in paralel cu programul stabilit.


Canale media ṣi suporturi utilizate

Canale media:

Internet (mediul on-line): Facebook, Twitter, site-ul Universitatii; MediaUB, StartUB; Studentie.ro, noicitim.ro, LiterNet.ro, LumeBuna, LEAP, StudLife;

blogurile: bookblog.ro, rocultyra.ro, carteadingeanta.com

Radio: Radio 21, Europa FM, ProFM Campus, Radio Student FM;

Presa: revistele Ambition, StudLife, 24 Fun, Ṣapte seri.

Suporturi utilizate :

Vizuale - afiṣul;

Scrise - flyerele, pliantele impartite studentilor.


Mesajul

˝Universitatea te invita la o cafea cu lectura, spectacol ṣi muzica˝


Mesajul campaniei este unul direct, incitant, iar abordarea este neconventionala, prin faptul ca imbinam lectura cu o mica placere de zi cu zi – cafeaua, cu dans ṣi muzica. Tonul mesajului este ferm ṣi prietenos in acelasi timp, dar provoaca ṣi la actiune

Prin el se doreṣte schimbarea perceptiei asupra serilor de lectura, in general ṣi evidentierea faptului ca lectura se poate imbina cu o cafea, dans ṣi muzica.




Calendarul

˝Serile culturale˝ se desfaṣoara pe parcursul unui an universitar, insa seara de lectura va avea loc in luna noiembrie, pe data de 24, la Casa Universitarilor.





Activitatea

Octombrie 2011

Noiembrie 2011

Cercetarea





Realizarea materialelor de promovare





Lansarea anuntului  in UB; impartirea materialelor






Trimiterea comunicatelor de presa







Promovarea evenimentului






Seara de lectura






 
























Bugetul



Denumire produs

Cantitate  

Pret

Afiṣe


50 €

Pliante


50 €

Flyere


50 €

Diplome


25€

Realizarea unei seri de lectura


50 €

Alte cheltuieli organizatorice


25 €

TOTAL








Evaluare

In evaluarea evenimentului ˝Seara de lectura˝ vom vedea daca si in ce masura obiectivele stabilite au fost indeplinite.

Evaluarea va fi cantitativa si calitativa.

Din punct de vedere cantitativ, vom masura productia, vom evalua numarul comunicatelor de presa, al articolelor, al materialelor promotionale distribuite. Vom evalua, de asemenea, numarul participantilor la eveniment. Prin masurarea expunerii la mesaj, vom evalua numarul de aparitii in presa scrisa, numarul de mentiuni radio, numarul accesarilor site-urilor ṣi al articolelor on-line. Totul va fi urmarit sistematic ṣi prin folosirea bazelor de date computerizate.

Din punct de vedere calitativ, vom evalua impactul evenimentului asupra publicului, prin comentariile de pe StartUb, MediaUb, comentariile de pe site-urile partenerilor media si de pe conturile de Facebook ṣi Twitter, cele de pe chat. Vom realiza chestionare on-line ṣi vom imparti participantilor un chestionar de feed-back, pentru a masura gradul de conṣtientizare a publicului. De asemenea, prin analiza comentariilor de pe site-uri ṣi chat, vom evalua atitudinea publicului inainte de campanie, in timpul ei ṣi dupa.



Seara de lectura Unde ne sunt manierele azi? – Seara de lectura cu muzica, spectacol ṣi fotografie.

24 Noiembrie, 2011

Ora 17.00

Casa Universitarilor

La un an dupa lansarea cartii ˝Unde sunt manierele de altadata?˝ a doamnei profesor Antoaneta Tanasescu, organizata de Universitatea Bucureṣti ṣi Facultatea de Litere, am gandit deschiderea Serilor de lectura cu aceasta lucrare. Doamna profesor Antoaneta Tanasescu va fi prezenta la eveniment ṣi va lectura din propria carte. Se va merge pe ideea ca manierele presupun doua lumi paralele: lumea de ieri ṣi cea de azi; manierele au reprezentat ceva in trecut dar reprezinta ṣi astazi, insa ceva diferit ṣi adaptat. La intrarea in Casa Universitarilor, participantii vor fi intampinati de doua personaje contradictorii, imbracate unul intr-un costum care sa evoce epocile trecute, iar altul intr-o tinuta moderna, lejera, specifica tinerilor. Prin aceste aparitii se doreṣte evidentierea faptului ca existenta manierelor s-a pastrat in timp, dar s-a modificat radical prin abordare, epoca, moda ṣi stil. Antoaneta Tanasescu va lectura fragmente din cartea sa, de asemenea, cei din sala sunt rugati sa citeze, la randul lor, pasaje din carte pe care le apreciaza. Moderatorul evenimentului va fi Ioana Pirvulescu, care va vorbi despre manierele de ieri ṣi azi. Invitatul evenimentului va fi doamna profesor Antoaneta Tanasescu, care va tine un discurs, despre ce insemnau bunele maniere altadata ṣi cum creau ele imagine ṣi personalitate.

Dupa aproximativ o ora de lectura ṣi discutii, un grup de studenti va realiza un   mini-spectacol de mimica ṣi pantomima, urmat de un spectacol de dans care va imbina elemente de tango cu cele de streetdance ṣi dans contemporan. Cele doua spectacole se vor axa pe evidentierea manierelor ṣi a gesturilor, reactiilor, atitudinilor trecute ṣi actuale. Seara de lectura se imbina, astfel, cu spectacole inedite de pantomima, dans ṣi muzica. Dupa acest mini-spectacol, autoarea cartii va lectura din nou, cateva fragmente, de incheiere, moderatorul alaturi de invitat starnind reactiile participantilor de a dezbate tema.

In incheierea evenimentului, participantii sunt invitati sa priveasca expozitia de fotografie, in sala alaturata. Fotografiile ilustreaza bunele maniere, in diferite forme de exprimare, in diferite epoci.




























Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright