Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi


Management


Qdidactic » bani & cariera » management
Managementul sinelui



Managementul sinelui


Este relativ usor sa aflam care sunt punctele noastre forte pe baza rezultatelor pe care le-am obtinut. Dar de obicei avem tendinta sa subevaluam punctele noastre tari. La ceea ce ne pricepem sau avem talent, realizam usor si fara efort si de aceea credem ca nu este mare lucru. Astfel, nu vom cunoaste avantajele noastre specifice si naturale si nu stim nici cum sa le imbunatatim sau sa le valorificam pe deplin.

Va trebui sa invatam care este locul nostru, in ce constau avantajele noastre personale, va trebui sa invatam sa ne folosim de ele in mod corect si inteligent, va trebui sa ne cunoastem si recunoastem defectele, la ce nu suntem buni, sa ne cunoastem valorile. Pentru prima data in istoria umanitatii va trebui sa ne luam raspunderea si sa realizam managementul sinelui (mai pe romaneste dar mai incomplet, sa ne administram pe noi insine). Probabil ca aceasta este o schimbare majora in istoria omenirii, mai importanta ca orice tehnologie, o schimbare a conditiei umane. Nici o scoala sau universitate nu ne invata cum sa procedam si vor mai trece o suta de ani pana cand se va invata.


Insa cei care vor sa fie performanti, vor trebui sa invete; vor fi tot mai multi cei care vor fi docti in managementul sinelui si vor ajunge aproape de nivelul marilor realizatori, al geniilor. Pentru prima data in istorie, lumea este plina de optiuni.



"Responsabilitatea nu este doar a conducatorilor de tari sau a celor numiti sau alesi sa indeplineasca o anumita functie. Ea apartine, in egala masura, fiecaruia dintre noi  -Dalai Lama.

Lumea este intregul definit de fiecare particula reprezentata de fiecare dintre noi si, mai ales, de fortele ce ne tin impreuna. Suntem luati in seama, vocea noastra conteaza doar in masura in care suntem conectati la univers, in masura in care reactionam si nu ne limitam doar la contemplare, ori - in cel mai bun caz - la analize sterile. Reactia implica alegere si, logic, responsabilitate asumata.

Relatia cu noi insine, cunoasterea de sine, onorabilitatea cu care acceptam negativul ce, in relatie cu pozitivul, ne defineste ca unitate, este singura garantie a unei reactii responsabile fata de semenii cu care impartim universul.
      "Daca nu spui adevarul despre tine insuti, nu-l poti spune nici despre altii."(Virginia Woolf). Metafora spovedaniei exemplifica nevoia acestei acceptari a sinelui pentru a putea relationa cu semenii in armonie si fara duplicitate.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2025 - Toate drepturile rezervate -| copyright