Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi

Turism


Qdidactic » bani & cariera » afaceri » turism
Prevenirea „walk-out”-urilor



Prevenirea „walk-out”-urilor


Exista posibilitatea de identificare a potentialilor clienti „walk-out” prin studierea comportamentului si prin luarea masurilor necesare de protectie impotriva lor.

La sosire

La sosire, bagajistii trebuie sa verifice numarul bagajelor clientilor si sa le estimeze greutatea. Persoanele care intentioneaza sa se sustraga platii, au in general bagaje putine sau vin cu geamantane goale, pe care le lasa in camera atunci cand parasesc hotelul.

Pe timpul sederii

Efectuarea unor cumparaturi extravagante poate fi un semn ca un client este un potential „walk-out”, deci casierus trebuie sa monitorizeze cu atentie contul clientului. O persoana care intentioneaza sa nu isi achite nota de plata, va comanda cu o probabilitate mai mare preparate culinare si bauturi scumpe, in special la room-service. Limita de credit a hotelului poate fi atinsa astfel rapid.

In ziua plecarii

Bagajistul poate contacta clientul care urmeaza sa plece solicitandu-i ora plecarii, in scopul de a-I ridica bagajele. Bagajistul va pastra bagajele pana ce clientul isi achita nota de plata. Unele hoteluri au un sistem de eliberare a bagajelor. Dupa ce clientul a efectuat check-out-ul, i se elibereaza o recipisa sau un permis de eliberare a bagajelor. Clientul va arata acest permis bagajistului, care, stiind ca nota de plata a fost achitata, va elibera bagajul respectivului client.



Dreptul de sechestru

In unele situatii clientul nu-si poate achita contul, caz in care hotelul poate aplica dreptul de sechestru. Aceasta inseamna ca, in acest caz, hotelul are dreptul legal de a retine bagajele clientului si lucrurile cu care acesta a venit. Hotelul nu are dreptul insa sa retina hainele cu care este imbracat clientul.

Daca clientul nu-si poate achita contul (de ex, daca si-a pierdut cecurile de calatorie), atunci hotelul poate retine o parte din bagaje, ca masura de securitate, pana la achitarea contului. Aceasta inseamna ca respectivul client poate parasi hotelul ca sa isi procure mijloacele financiare de plata, iar apoi sa se intoarca la hotel pt. a-si achita nota si a-si recupera bagajele.

Daca clientul nu-si poate plati nota si ramane cu bagajele in custodie, atunci hotelul are dreptul legal de a le vinde si a recupera in felul acesta datoria. Pt. aceasta trebuie indeplinite mai multe conditii:

bagajele sau lucrurile clientului trebuie pastrate la hotel cel putin sase saptamani si apoi vandute prin licitatie publica.

Licitatia trebuie facuta publica prin intermediul presei

Dupa vanzare, orice surplus de cash (dupa scaderea valorii contului) trebuie returnat clientului.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2025 - Toate drepturile rezervate -| copyright