Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Plante Diuretice



Plante Diuretice


Plante Diuretice


Pot folosi urmatoarele plante medicinale: brusture, coada calului, coada soricelului, cirese, fasole, frasinel, in, lasnicior, merisor, mesteacan, osul iepurelui, papalau, pir, roiba, rosiile

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Brustur (Arctium lappa) 2 lingurite de radacina maruntita se pun la 500 ml apa si se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoara. Are proprietatea de a stimula functiile renale si cutanate, mareste cantitatea de urina eliminata din organism. Se indica si in indigestii usoare, dupa o masa copioasa. Se pot consuma 3 cani pe zi. Ajuta si la scaderea cantitatii de zahar din sange si deci este util si in diabet sau boli de ficat.

Coada calului (Equisetum arvense). Se vor pune 3 lingurite de planta maruntita la 500 ml apa. Se va fierbe apoi timp de15 minute. Se strecoara si se consuma in cursul zilei. Se poate folosi si la spalaturi sau bai de sezut sau chiar bai complecte.

Coada soricelului (Achillea milefolium) se pot folosi atat frunzele cat si florile, ambele au o puternica actiune antimicrobiana. Se va face din 1 lingurita de planta maruntita care se va pune in 250 ml apa clocotita. Se va acoperi apoi pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Cozi de cirese (Cerasus vulgaris). Se va pune un pumn de cozi de cirese la 500 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoara si se va consuma in decursul zilei.

Fasole (Phaseolus vulgaris)(teci) indicat mai ales in cazurile in care exista o retentie a urinei. Se va putea insa combina si cu alte plante, adaugandu-se si aceasta actiune in cazul in care se foloseste si acest ceai. Se va pune 1 lingurita de teci maruntite la 250 ml de apa. Se vor fierbe15-20 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani in cazul in care exista o retentie de urina.

Frasinel (Dictamnus albus) 1 g de pulbere de radacina la 100 ml apa. Se fierbe la foc mic 10 minute si se strecoara. Se bea ceaiul caldut 1-3 pe zi. Are proprietati diuretice si vermifuge, dar este utila si la insuficienta coronariana si circulatorie.

In (Linum usitatissimum -seminte) se foloseste datorita mucilagiilor care le contine si care ajuta la de congestionare si calmare. Se va pune 1 lingurita de seminte la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 10 minute dupa care se lasa 30 minute si se strecoara. Se va consuma 1-2 cani pe zi pentru efectul calmant. Se pot face de asemenea spalaturi cu aceste seminte din care se va folosi o cantitate mai mare de ceai si putin mai concentrat, folosindu-se cantitate dubla de planta.



Lasnicior (Solanum dulcamara) se poate folosi pentru efectul diaforetic, si depurativ. Se ia intern cate 2 cani pe zi. Se pun 2 lingurite de varfuri de ramuri la 250 ml apa si se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara si se beau caldute. O cantitate mai mare poate produce ameteli, greturi, varsaturi.

Merisor (Vacccinium vitis-idaea) contine ericolina, arbutozid, hidrochinona, tanin. Este recunoscut ca ceaiul care vindeca aceasta afectiune cu certitudine in cele mai multe cazuri ca si alte afectiuni ale vezicii urinare sau rinichi. Are un efect extrem de puternic, din aceasta cauza unii indica doar acest ceai care se pare ca este sigur in majoritatea cazurilor. De asemenea este folosit in foarte multe ceaiuri combinate tocmai pentru acest efect. Ceaiul acesta se face putin mai deosebit ca altele: se va pune o jumatate da cana de apa rece in care se vor pune 2 lingurite de planta maruntita. Se va lasa apoi timp de 8 ore. Se strecoara dimineata. Peste plantele acestea se vor pune apa clocotita, doar o jumatate de cana. Se va pune apoi capacul pentru 20 de minute. Se va strecura separat de primul. Tot peste aceste plante se pune de aceasta data o ceasca de apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara separat si se lasa pana devine caldut. Se strecoara apoi si se uneste cu celelalte 2 ceaiuri. De fapt a fost o jumatate de cana de macerat, o jumatate de cana de infuzie si o cana de decoct. Se vor uni doar cand se ajunge la o temperatura sub 40 de grade ca sa nu se distruga niste principii active care s-au obtinut prin macerare. Se va consuma in cursul zilei. Este poate unul din cele mai renumite ceaiuri.

Mesteacan (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale si de asemenea o serie intreaga de infectii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 lingurite de frunze bine maruntite de mesteacan la 250 ml de apa in clocot. Se va lasa apoi acoperit 20 de minute si se va strecura. Se adauga la acesta obligatoriu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar.  Se lasa apoi 6 ore si se poate abia atunci consuma. Cu 4 lingurite de planta preparate identic, se obtine un ceai concentrat care se poate consuma in cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu sa se puna un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar inainte de a se consuma. Se indica ca diuretic fiind cel mai util ceai, in plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul in exces si multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indica a fi folosit in: afectiuni renale, vezicale chiar calculoza renala ,(fiind foarte utila combinatia cu coada racului in acest caz), scleroza, afectiuni cardiace, diabet. In plus este un antiinflamator cutanat si articular putand fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglari uremice. Foarte important este faptul ca distruge stafilococul auriu fiind deci si un excelent antibiotic.


-atitudine de empatie si intelegere;

-atitudine de impartialitate obiectiva si stiintifica;

-poate proiecte asupra pacientului sentimentele si complexele sale si chiar sa 'pedepseasca' pacientul;

-sa recunoasca ca nu este la inaltime;

Medicii cunosc aceste conflicte emotionale si fiecare cauta sa gaseasca o solutie.

In ceea ce priveste reactia pacientului in comunicarea cu medicul, se inscriu urmatoarele tipuri de reactie:

-bolnavii isi afirma in mod deschis anxietatea si asteapta ca medicul sa fie activ, agatandu-se de el;

-bolnavii devin pasivi, executori scrupulosi;

Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ametii. Seva este extraordinara la afectiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lunga durata.

Extern- se foloseste ceaiul concentrat ca tonic capilar si calmant in iritatii cutanate.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) contine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureza si are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din radacina. 2 linguri de radacina maruntita se vor pune la 500 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 15 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi. .

Papalau (Pysalis alkengi)- 3 linguri de fructe proaspete se pun la 1 litru de apa. Se fierbe amestecul timp de 5 minte. Se lasa apoi vasul acoperit pentru 15 minute. Se strecoara. Se bea in cursul zilei in mai multe reprize.

Pir (Agropyron repens) datorita principiilor active ca mucilagii, saponine, fructoza, inulina, ulei volatil, etc. Este unul dintre ceaiurile preferate de multa lume in special de vindecatorii populari. Poate si datorita faptului ca este foarte usor de obtinut la sate. Se va pune o lingurita de rizomi maruntiti la 250 ml de apa in clocot. Se vor acoperi apoi timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot bea 3 cani pe zi. Ajuta si la producerea transpiratiei si prin aceasta la eliminarea toxinelor din corp.

Roiba (Rubia tinctorum) se folosesc atat frunzele cat si radacinile care actioneaza ca diuretic asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminata: Pentru tratarea litiazei renale se foloseste tinctura 20-30 picaturi de 3 ori pe zi.

Rosiile (Lycopersicon esculentum) : consumul rosiilor proaspete are efect in purificarea sangelui, eliberand toxinele acumulate in organism, ajutand insa si la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic si laxativ usor fiind utile contra constipatiei. Mareste rezistenta organismului la infectii, intarind sistemul imunitar. Se poate face o cura: in prima saptamana se mananca dimineata 3-4 rosii, peste zi ar fi bine sa mancati un regim vegetarian. In a doua saptamana la micul dejun si cina consumati numai rosii crude doar cu sare. La pranz nu consumati carne.

In a treia saptamana rezervati micul dejun exclusiv pentru rosii proaspete, iar la pranz si seara vegetarieni. La inceputul celei de treia saptamani rezervati-va doua zile numai cu rosii fara alte alimente. Aceasta cura da rezultate si in colite, amelioreaza simptomele nefritei si ale litiazei urinare si biliare. Se poate urma tratamentul si cura aceasta si cu suc de rosii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de patrunjel sau telina.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright