Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Osteoporoza



Osteoporoza


Osteoporoza
Apare cu precadere la varstnici si la femei, dupa menopauza, dar poate afecta ambele sexe la orice varsta. Diagnosticul este dificil de pus in fazele incipiente, necesitand teste de determinare a densitatii osoase. Osteoporoza este supranumita si hotul tacut, pentru ca poate slabi oasele timp de ani de zile fara sa fie detectata.
Un lucru foarte important este calciul, mai ales pentru persoanele cu risc crescut la osteoporoza. Osul pierdut nu mai poate fi recuperat oricat s-ar creste aportul de calciu. Pentru persoanele adulte se recomanda un aport de circa 1000 mg calciu/zi, iar pentru barbatii trecuti de 65 de ani si pentru femeile in postmenopauza 1500 mg/zi. Laptele degresat, pasteurizat sau fiert este o sursa buna de calciu, dar exista si produse vegetale bogate in calciu - cerealele integrale, semintele, legumele de culoare verde inchis (broccoli, spanac, frunzele verzi de salata, laptuca, loboda).

Fitoterapie
Se ia cate o lingurita de tinctura de marar diluata intr-o jumatate de pahar cu apa de 3-4 ori pe zi, minim 6 luni. Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar care se amesteca cu 50 ml alcool alimentar de 70 de grade si se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.

Gimnastica
Exercitiile fizice regulate ajuta la mentinerea densitatii osoase si, in plus, intareste sistemul muscular si scade, astfel, riscul caderilor.
Cele mai indicate sunt exercitiile antigravitationale, care presupun purtarea unor greutati - mersul pe jos, urcarea scarilor.
Daca suferiti de osteoporoza, nu efectuati exercitii care cresc riscul de fractura, cele care suprasolicita coloana vertebra­la, cum este gimnastica aerobica, saritul cu coarda sau joggingul. Nu faceti genoflexiuni, exercitii de flexie a trunchiului pe coapse sau alte exercitii care arcuiesc spatele.



Alte remedii:
Se amesteca 1/2 litru alcool medicinal cu 50 aspirine pisate si 2 linguri de sare de lamaie. Se lasa la macerat 2-3 zile, agitand de cateva ori pe zi pana se dizolva complet aspirinele. Cu acest preparat puteti masa seara locurile dureroase.
Se amesteca 3 varfuri de cutit de piper negru cu un pahar de sare grunjoasa si 1/2 litru de coniac. Se lasa la macerat 5 zile. Se pun apoi comprese cu aceasta solutie pe zonele dureroase.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright