Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate sanatateSanatatea depinde de echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica - Hipocrate





Medicina Medicina veterinara Muzica Psihologie Retete Sport


Medicina


Qdidactic » sanatate & sport » medicina
Anticoagulantele



Anticoagulantele


ANTICOAGULANTELE


Sunt medicamente care diminua sau impiedica coagularea.

Heparina (fiole de 1 ml 5 000 u.i. i.v. la 4 - 6 ore) inhiba coagularea rapid, dar de scurta durata (4 ore); este eficace in diferite afectiuni tromboembolice si corecteaza dislipemia din ateroscleroza. Actioneaza antitrombinic. Prin supradozare poate provoca hemoragii, diaree si reactii alergice.

Heparina lipocaica, cu administrare sublinguala, este utilizata pentru dispersia lipo-proteinelor in ateroscleroza.

Lasonilul (unguent), este un heparinoid de sinteza, intrebuintat local, in tratamentul tromboflebitelor superficiale, sindroamelor varicoase, hematoamelor, echimozelor.

Calciparina (fiole de 1 ml continand 25 000 u.i. heparinat de calciu) se administreaza subcutanat in prevenirea si tratamentul accidentelor tromboembolice.

Trombostopul (comprimate de 0,002 g) este un derivat de cumarina, care inhiba coagularea mai lent decat Heparina si este activ in diverse boli tromboembolice. Inhiba formarea protrombinei. Poate provoca hemoragii si steatoza hepatica.

In general, tratamentul anticogulant se incepe cu Heparina si se continua cu Antivita-mina K (Trombostop).

Este prudent sa nu se instituie un tratament anticoagulant la bolnavi cu accidente vasculare cerebrale, la cirotici, ulcerasi, in insuficiente hepatice si la femei gravide.



Introducerea Dicumarolului in terapeutica, a reprezentat un mare pas inainte. Dezavantajele sale au fost corectate prin noile preparate introduse. Primul grup, au fost preparatele de etilbiscumacetat (Tromexan, Petentan) cu efecte negative foarte rare. A urmat al doilea grup: Ciclocumarolul (Cumopiran), Warfarina (Cumadina) si apoi derivatii Ace-nocumarolului (Sintrom, Sincumar, Trombostop), cu actiune mai rapid instalata (1-2 zile) si durata de actiune mai scurta (48 ore). Trombostopul care se intrebuinteaza curent, astazi face parte din aceasta grupa. Derivatii Inandiaonici, tot antivitamine K, sunt inrurditi ca structura chimica cu preparatele precedente. Cel mai utilizat este Fenandiona (tablete de 50 mg). Se administreaza intr-o doza initiala de 250 mg si 100 mg in dimineata urmatoare. Doza de intretinere este de o jumatate pana la 2 tablete/zi.

inlocuitori ai masei circulante. Se administreaza pentru expansionarea volumului circulant, in cazurile in care acesta prezinta o scadere importanta. Cele mai utilizate preparate sunt: Albumina umana 5% - flacoane de 100 ml, in perfuzie venoasa lenta, Dextran 70 (Macrodex), un polimer al glucozei- flacoane de 500 ml, in perfuzie venoasa, Dextran 40 (Rheomacrodex), de asemenea polimer al glucozei - flacoane de 500 ml, perfuzie venoasa, Marisang, solutie sterila de glicerina - flacoane de 450 ml, in perfuzie venoasa.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright