Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate baniLucreaza pentru ceea ce vei deveni, nu pentru ceea ce vei aduna - Elbert Hubbard





Afaceri Agricultura Comunicare Constructii Contabilitate Contracte
Economie Finante Management Marketing Transporturi


Comunicare


Qdidactic » bani & cariera » comunicare
limbajul trupului



limbajul trupului


Cate ceva din limbajul trupului

Atingerea ocazionala are o mare importanta ( studiile psihologice arata ca atingerea intamplatoare in timpul unei conversatii prienesti, ii face pe oameni sa-si aminteasca de conversatie cu placere ). Mentionam in acest sens luarea unei scame de pe haina cuiva, atingerea mainii pentru a pune punct unei conversatii, etc.


Iata cateva exemple de situatii care favorizeaza flirtul: 'Este mai putin probalil ca femeile sa inceapa o conversatie cu un barbat singur care fumeaza; barbatul care sta singur, nemiscat si nu face nimic - nici nu bea, nici nu fumeaza, nici nu se agita are mai multe sanse sa gaseasca pe cineva cu care sa vorbeasca'. Pentru femei, parul este unul dintre principalele atuuri; jucandu-se cu parul, fara sa-l pieptane, tragandu-l, scuturandu-l, rasucindu-l, femeia lanseaza niste apropouri foarte sexy. In ceea ce priveste machiajul, femeile ar trebui sa renunte la mare parte din el ( excepatand rimelul ).

Iata si cateva secrete despre contactul privirii: In loc sa arunci o privire ceva mai lunga decat deobicei pentru a atrage atentia, exista o modalitate mai subtila si mai sigura; incearca asta: Arunca o privire unei persoane si apoi, imediat ce partenerul cu care flirtezi se intoarce ca sa-ti intalneasca privirea, tu coboara imediat ochii. Este valabil atat pentru barbati cat si pentru femei'. Alta tehnica care se bucura de succes in randul barbatilor este privirea sagetatoare. Femeile au mai putin noroc cu acest tip de privire deoarece este putin agresiva si are intr-un fel conoratii masculine. Aruncati o privire iute unei femei o data; apoi intoarceti ochii la pozitia lor normala; aruncati o alta privire ceva mai lunga; si apoi o a treia privire cand intoarceti capul in directia ei, dar fara sa o priviti direct in ochi. A treia miscare va va face sa pareti mai putin plictisitor si veti reusi sa o abordati mai usor'.

In ceea ce priveste limbajul mainilor, se recomanda miscari ritmice repetate, asa cum ar fi jocul cu cheile sau cu oricare alt lucru ( aceste miscari sunt considerate captivante si fascinante. Se crede ca partea cea mai atragatoare a mainii este interiorul incheieturii de la mana; 'miscarile pe care la faci cu interiorul mainii au un puternic impact asupra partenerului'. Bratele incrucisate in fata arata in mod normal distanta, dar in cazul flirtului 'arata deschiderea'.

In ceea ce priveste picioarele, putem da urmatoarele sfaturi: 'Picioarele incrucisate sau glenznele incrucisate, pot fi o maniera de a flirta pentru femei, daca nu o fac intr-o maniera crispata. Barbatii ar trebui sa stea cu gleznele incrucisate. Totusi, atat barbatii cat si femeile ar trebui sa-si tina picioarele incrucisate in directia persoanei cu care au de gand sa flirteze sau cu care incearca sa flirteze. Daca picioarele nu sunt incrucisate intre ele, ci se incruciseaza cu cele ale persoanei cu care flirtezi, este dovada unui mesaj foarte evident sexual ( probabil ca acest lucru este mai valabil in cazul femeilor decat al barbatilor ) .




Ceea ce se observa in cazul relatiilor de flirt intre doi barbati este o simplificare a gesturilor si o mai mare deschidere sexuala: un deget pus in buzunarul blugilor, care sa indice in directia organelor genitale, este un lucru deja comun, asa cum este bine cunoscuta si 'privirea rapida' care porneste de la ochi, coboara spre organele genitale si apoi urca din nou la ochi.

Alt lucru interesant sunt ochelarii de vedere sau de soare ( te poti juca cu ei, ii poti folosi pentru a-ti acoperi si descoperi ochii, iti permit sa observi o camera fara sa dai impresia ca o faci). Florile sunt alt element important mai ales cand sunt aduse de barbati femeilor; situatiile in care femeile aduc flori barbatilor, par sa nu fie atat de eficiente.

O alta ocazie o constituie petrecerile, cand gazdele prezinta noi cunoscuti participantilor la petrecere. Cand esti prezentat, sfatul nostru este urmatorul: 'strange intotdeauna mana, pronunta numele persoanei si pune-i o intrebare'. Conversatia trebuie sa inceapa intr-un fel si pana cand apare ceva special, stransul mainii se dovedeeste a fi lucrul cel mai important. Daca uiti numele unei persoane, mai ai prilejul sa-i mai vorbesti inca o data cu aceasta inainte de a pleca.


32. Cui transmit informatii agentiile de presa?

R= catre mijloacele de comunicare in masa interesate: mai

intai ziare, apoi radio si televiziune.

33. Ce sustine teoria glontului magic?

R=fiecare destinatar din randul publicului recepteaza mesajul in mod uniform, iar reactiile sale sunt imediate si directe.

34. In ce consta puterea recompensatoare a mesajului?

R=in capacitatea emitatorului de a atribui receptorului recompense pentru conformarea la cerintele sale.

35. In ce consta functia adaptativa a receptorului?

R=in adaptarea acestuia la cerintele emitatorului prin intermediul procesului psihic de maximizare a recompensei si micsorare a pedepsei.

36. Ce este manipularea?

R= este o modalitate de a exercita o dominatie politica a unui individ sau a unui grup, prin apelul la diferite mijloace, mai mult sau mai putin ascunse.

37. Care sunt cele mai cunoscute tehnici de manipulare?

R= sunt: "piciorul in usa", "usa in nas", tactica "falsei oferte" si programarea neurolingvistica.

38. Ce atitudine pot avea emitatorul si receptorul in comunicarea publica? R= ostil. neutru, sustinator si indecis

39. Ce se intelege prin audienta in comunicarea in masa?

R= totalitatea receptorilor unui mesaj transmis prin

intermediul unui mijloc sau altul de comunicare in masa.

40. Ce inseamna public ostil? R= o parere hotarat opusa celei a emitatorului in problema pe care acesta o prezinta.

41. Ce reprezinta publicul indecis?

R- manifesta interes fata de discursul la care asista, insa nu este sigur daca acesta este unul binevoitor sau daca manifesta cumva dezaprobare fata de

problema expusa.

42. Ce inseamna public sustinator?

R=este deja castigat definitiv de partea emitatorului si se

transforma, in acest fel, intr-un sustinator fidel al acestuia.

43. Care sunt tehnicile de expunere?

R-tehnica citirii integrale, tehnica memorizarii, a improvizatiei aparente si impromptu-ul.

44. Ce presupune tehnica citirii discursului?

R=tonul vocii, privirea, gesturile, mimica si postura

45. Ce inseamna tehnica impromptu-ului?

R- ? ? ? ? ?

46. Ce presupune negociarea?

R=interactiunea mai multor actori care, confruntati in acelasi timp cu divergente si cu interdependente, aleg cautarea voluntara a unor solutii reciproc acceptabile.

47. Ce este negocierea?

R=forma principala de comunicare, un complex de procese, de activitati, constand in contacte, intalniri, consultari, tratative desfasurate intre doi sau mai multi parteneri, in vederea realizarii unei intelegeri.

48. Ce caracteristici are negocierea?

R=Principalele caracteristici ale negocierii sunt procesul de negociere este un fenomen social ce presupune existenta unei comunicari intre oameni; negocierea este un proces organizat, in care se doreste evitarea confruntarilor si care presupune o permanenta competitie; negocierea este un proces ce presupune armonizarea intereselor.

49. Ce functii are negocierea?

R= reglementarea sistemelor complexe prin realizarea

echilibrului intre nevoile de schimbare si nevoile de stabilitate; schimbul, modalitate care priveste domeniul tranzactiilor ce guverneaza activitatile economice; decizia, fondata pe interactivitate si intelegere; rezolvarea conflictelor in care apar antagonisme deschise.

50. Care sunt calitatile unui negociator?R=Capacitatea de a defini o serie de obiective si totodata de a fi flexibil cu privire la unele dintre ele;

capacitatea de a explora o gama larga de optiuni; capacitatea de a se pregati si informa foarte bine;

Competenta interactiva: capacitatea de a-l asculta pe celalalt si de a-i pune intrebari; capacitatea de a formula limpede prioritatile.

51. Care sunt ele

Nu suntem de acord cu cliseele sau cu frazele standard ale conversatiei; nu aduc nimic nou. De asemenea intrebarile cu 'da' si 'nu' nu sunt cea mai fericita solutie pentru a continua o conversatie; frazele care incep cu 'cred', 'ma gandesc', 'ma intreb', sunt de preferat.


Sfaturile noastre in ceea ce priveste chefurile la care mergi:

Cand ajungi prima data la un chef, ia repede niste mancare si bautura si incearca sa intelegi ce se petrece, care este atmosfera, care sunt invitatii, etc. Cei care par pierduti sunt tinta cea mai usoara pentru un flirt.

Porneste de la premisa ca toata lumea este agitata si incearca sa te simti cat mai bine.



Pentru a-ti crea la tine acasa un spatiu intim unde sa poti flirta:

Amenajeaza-ti un loc linjistit si confortabil.

Asigura-ti o temperatura placuta in camera.

Creeaza un decor agreabil, dar nu rigid ( carti amuzante, jocuri, etc. pot ajuta ).

Daca poti, controleaza lumina ( veiozele si lumanarile sunt probablil modul cel mai romantic de a lumina o camera ).

Scoate din camera orice sticluta sau flacon de medicamente: pastrarea unor sticle vechi de medicamente pentru boli pe cale le-ai avut recent poate da nastere la interpretari.

Asta este totul. Distractie placuta!







Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright