Excel
SelectiiSelectiiSelectarea unei celuleFaceti clic pe celula dorita. Selectarea mai multor celule nealaturateCu tasta Ctrl tinuta apasata, faceti clic pe fiecare celula. Selectarea unui domeniu de celuleVa pozitionati cu mouse-ul pe unul din colturile domeniului si, cu mouse-ul sub forma , agatati si trageti acoperind celulele dorite. Celula din care incepeti selectarea nu se va “innegri”, dar este selectata. Selectarea mai multor domenii de celule, nealaturateSelectati primul domeniu si, cu tasta Ctrl tinuta apasata, selectati celelalte domenii. Selectarea unei coloanePentru a selecta coloana A, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu mouse-ul pe eticheta coloanei A. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma . Selectarea mai multor coloane alaturatePentru a selecta coloanele A, B si C, de exemplu, selectati prima coloana (A) sau ultima coloana (C) si agatati si trageti spre dreapta, respectiv spre stanga, acoperind toate coloanele dorite. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma . Selectarea mai multor coloane nealaturatePentru a selecta coloanele A, C si E, de exemplu, selectati prima coloana (A) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte coloane. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma . Selectarea unei liniiPentru a selecta linia 1, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu cursorul mouse-ului pe eticheta liniei 1. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma Selectarea mai multor linii alaturatePentru a selecta liniile 1,2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) sau ultima linie (3) si agatati si trageti in jos, respectiv in sus, acoperind toate liniile dorite. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma . Selectarea mai multor linii nealaturatePentru a selecta liniile 1, 2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte linii. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma .
|
Selectarea mai multor foi (gruparea)In situatia in care aveti de realizat aceeasi operatie pe mai multe foi (introducere date, formatare date, bordare date, mutare sau copire date etc. – Atentie nu merge pentru orice operatie!!!) aveti posibilitatea de a grupa foile. Faceti clic pe eticheta primei foi si, cu tasta Shift tinuta apasata, faceti clic pe eticheta ultimei foi. Din momentul in care ati grupat foile, ceea ce veti executa pe o foaie va fi automat preluat si pe celelalte foi din grupare, pana veti degrupa foile. Degruparea foilorSe va face automat cu clic pe oricare din etichetele foilor grupate (daca au fost grupate toate foile), sau cu clic pe una din etichetele foilor negrupate (daca nu au fost grupate toate foile). Si intr-un caz si in celalalt, degruparea se poate face si astfel: Clic cu butonul drept al mouse-ului pe una din etichetele foilor grupate si, din meniul de comenzi aparut selectati comanda Ungroup Sheets. Bordarea unui domeniu de celuleAtentie! Grila pe care o vedeti pe foaie nu va fi tiparita! Asta inseamna ca datele dumneavoastra “plutesc” pe foaie. Pentru a borda un domeniu procedati astfel: selectati domeniu respectiv clic pe de pe bara de formatare Sau mergeti la comanda Format, Cells eticheta Border:
selectati
pozitia liniilor pe care doriti sa le aplicati pe domeniul selectat selectati culoarea liniei pentru borduri selectati forma liniei pentru borduri
|