Medicina
Cauzele infertilitatiiCauzele infertilitatii
Infertilitate atat la barbati si femei este definita ca incapacitatea de a concepe dupa 1 an de contact sexual regulat, neprotejat. Infertilitatea feminina constituie aproximativ % din toate cazurile de infertilitate. Nu pot fi mai multe cauze de infertilitate la femei. Aceste cauze dau nastere la semne si simptome, care, atunci cand acestea apar, pot sau nu pot fi legate de infertilitate. Cauze ale infertilitatii feminine pot fi clasificate in infectioase congenitale, structurale, hormonale, si imunologice. Sindromul ovarului polichisticUna dintre cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei este o afectiune numita sindrom de ovar polichistic, sau sindrom, care afecteaza aproximativ din femeile cu infertilitate. Acest sindrom este o afectiune cauzata de un dezechilibru hormonal. La femeile normale, in fiecare luna o anumita cantitate de oua sunt formate, care mature devin saci mici numite chisturi. Pe perioada a lunii, una din aceste oua se maturizeaza complet in timp ce celelalte oua mor. Acest singur ovul este fertilizat sau se varsa cu menstruatia. La femeile cu acest sindrom cu toate acestea, acest lucru nu se intampla. Toate ouale se dezvolta, dar ele nu se maturizeaza ca estrogenul nu este utilizata in mod eficient. Ele raman sub forma de chisturi, care conduc la esec la ovulatie, iar, prin urmare, infertilitate. Simptomele de tulburari ale ciclului menstrual, perioadele grele, amenoree lipsa perioadelor), cresterea excesiva a parului, acnee, etc, sunt alte semne si simptome observate la femeile cu acest sindrom. EndometriozaO alta cauza comuna este endometrioza, apare la cel putin % din femeile cu infertilitate. Endometrioza este o afectiune in care captuseala cea mai intima al uterului, endometrul, devine implantat in afara uterului, de obicei in trompele uterine, ovarele, si rareori in cavitatea pelviana sau abdomen. Deoarece mucoasa interioara a uterului este varsat in timpul menstruatiei daca sarcina nu a avut loc, tesutul care este implantat in alta parte se va comporta, de asemenea, in acelasi fel. In timpul menstruatiei, acest tesut va aduce, de asemenea, de sange, dar cum nu exista nici o iesire pentru sange, acesta devine prins, iritant in zona inconjuratoare provocand formarea chisturilor. Aceasta duce la formarea de tesut cicatriceal si adeziunilor. Daca aceste adeziuni apar in trompa uterina, aceasta conduce la o obstructie, care impiedica ovulul fertilizat sa ajunga la uter. In cazul in care apare in ovare, atunci aceasta poate duce la prevenirea a oului de a fi fertilizat. Alte simptome care sunt de ajutor in diagnosticarea problemelor menstruale cum ar fi perioade dureroase sau dismenoree, dispareunie sau sexual dureros, si dureri pelviene. Cazuri rare pot avea chiar sange in scaun sau in urina, in cazul in care tesutul endometrial este incorporat in abdomen sau ale tractului urinar.
Transmiterea de boli sexualeInfectii, mai ales ca bolile cu transmitere sexuala Chlamydia, daca nu sunt tratate precoce poate duce la cicatrici si duce la boli inflamatorii pelvine, sau PID, o alta cauza comuna a infertilitatii. PID, dupa cum sugereaza si numele, este o inflamatie a organelor pelviene cauzate de infectia cu bacterii sau virusuri, Chlamydia cele mai frecvente fiind si gonoree. Simptomele sunt dureri abdominale sau pelvine, sangerari anormale uterine, vaginale anormale, disurie, dispareunie. Aceste simptome apar de obicei inainte sau dupa perioade menstruale.
Dictionary - View detailed dictionary Deraglari hormonaleTulburari endocrine sau tulburari hormonale, cum ar fi hipotiroidismul poate fi, de asemenea, cauza de infertilitate, deoarece produce hiperprolactinemie de productie sau excesiv de prolactina, care poate suprima ovulatia. Pacientii cu hipotiroidism vor avea alte simptome atribuite de stare; ca crestere in greutate neintentionata, cicluri de oboseala, tulburari menstruale, scaderea libidoului intoleranta, frig, etc
Dictionary - View detailed dictionary Defecte congenitaleAlte cauze mai putin frecvente sunt defecte congenitale in cazul in care o femeie se poate naste cu absenta congenitala a unuia sau mai multor structuri din sistemul de reproducere, cum ar fi trompelor uterine sau a ovarelor. S-ar putea fi, de asemenea, defecte structurale ca si cavitatea uterina anormala, obliterarea cavitatii uterine, fie prin interventie chirurgicala, infectii, traumatisme, sau tratament cu radiatii de cancer.
|