Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate didacticaScoala trebuie adaptata la copii ... nu copiii la scoala





Biologie Botanica Chimie Didactica Fizica Geografie
Gradinita Literatura Matematica

Demografie


Qdidactic » didactica & scoala » geografie » demografie
Biodiversitatea oamenilor



Biodiversitatea oamenilor


Biodiversitatea oamenilor


Persoanele cu dizabilitati reprezinta 2 % din populatia Romaniei. Acestea au aceleasi drepturi ca ceilalti cetateni,insa de la “Declaratia Universala a Drepturilor Omului” pana la actiuni propriu-zise,este drum lung. Mai mult decat atat, modul prin care se raporteaza persoanele ce prezinta un handicap la societate ar putea fi dramatic imbunatatit daca luam in considerare faptul ca majoritatea sunt apte pentru anumite tipuri de munca, si singurul lucru care le impiedica ar fi un detaliu de gradul accesului in acel spatiu.

Ceea ce este cu adevarat suparator este faptul ca in Romania pentru multi integrarea persoanelor cu handicap inseamna ori un spatiu doar al lor, sau eventual un loc in “periferia” societatii.Nu,este un lucru gresit.Ce au diferit fata de noi acesti oameni?De ce sa ii privim diferit? Cu ce au gresit? Credeti ca ei isi aleg soarta? Nu,in niciun caz. Acesti oameni nu au nicio vina in legatura cu schimbarile care au loc asupra corpului si mentalitatii lor. Daca vorbim despre drogodependentii,da acestia au o parte de vina in ceea ce li se intampla,dar daca regreta ce au facut,daca vor sa se vindece,de ce sa nu ii ajutam?De ce sa ii lasam deoparte sa sufere singuri?

O reporterita declara ca in urma cu cativa ani a fost in Italia si a intalnit un exemplu bun de urmat. E vorba de o asociatie care se ocupa in prim plan de reintegrarea acestor categorii de indivizi, insa pentru ei nu era nimic iesit din comun, e ca si cum ar fi vorba de o etapa pe care o poate parcurge oricine cu sau fara voia sa.Aceasta asociatie este destul de extinsa si in cadrul ei intra o clinica, o ferma agricola, un restaurant. Ferma este intretinuta de cei care prezinta aceste “probleme”, alaturi de alti angajati “normali” carora nu le este frica de ceilalti. Se bazeaza exclusiv pe cultivarea produselor biologice.Productia este redirectionata spre restaurant, piata oraselului si cel mai important spre scoli.Persoanele cu nevoi speciale au parte de un tratament special . .adica au parte de terapie, au la dispozitie un spatiu nelimitat unde-si pot manifesta abilitatile sau nu, in functie de ceea ce doresc(nu sunt obligati), alimentatia este sanatoasa, activitatile desfasurate sunt destul de numerose . .efectiv nu duc lipsa de nimic. Din punctul meu de vedere , cel mai important este faptul ca pot fi liberi, iar in natura te simti excelent . sa ai grija de plante, de animale , sa vezi cum cresc, sa stii ca ai TU grija de ele . .e o responsabilitate pe care si-o asuma si care ii fac sa treaca peste ceea ce li se intampla, ii motiveaza. M-a impresionat enorm ceea ce pot face oamenii “normali” pentru cei cu dizabilitati,asa ca sper ca in curand si oamenii din tara noastra se vor uni pentru a –i ajuta pe cei nevoiasi.



Ceea ce ajunge sa scandalizeze multa lume este faptul ca multe dintre aceste persoane cu dizabilitati fizice sau morale sunt chiar copiii.Acestia pot suferi de sindromuri din nastere,sindromuri de care nu le pot vindeca,dar cu care se pot obisnui daca sunt sprijiniti. Dureros este ca majoritatea copiilor cu boli pe care le au din nastere sunt lasati in orfelinate sau abandonati pe strada pentru ca acestor persoane nu le pasa, aceste persoane au o inima inghetata.

Nu este greu.Tot ceea ce avem de facut este sa ii ajutam. Daca nu ii putem sprijini financiar am putea incerca sa le vorbim,sa ii incurajam,sa le fim prieteni pentru ca cel mai mare dar pe care il poate avea un om bolnav este sa aiba pe cineva alaturi.






Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2024 - Toate drepturile rezervate -| copyright