Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate dezvoltareEu merg incet, dar nu merg niciodata innapoi - Abraham Lincoln





Confectii Diverse Film televiziune Fotografie Pescuit


Diverse


Qdidactic » dezvoltare & ... » diverse
Limbajul timpului



Limbajul timpului


Limbajul timpului


Timpul este una din resursele deosebite ale existentei umane. Calitatea utilizarii eficiente a acestei resurse defineste nu numai individualitati ci chiar si civilizatii ori culturi. in cultura noastra, timpul este impartit in ani, fiecare continand 365 de zile si 6 ore, in vreme ce anul musulman este cu 10 ori 11 zile mai scurt. Pentru delimitarea evenimentelor istorice, anii, in cultura crestina, sunt numarati din anul nasterii lui Isus Hristos, in vreme ce calendarul musulman incepe din anul 622 (dupa numaratoarea crestina) anul in care Mahomed a fugit din Mecca la Medina.

Astfel, in anul 1922, musulmanii au inceput cel de-al 14 secol al lor. Chiar in interiorul aceleasi culturi, diferitele comunitati pot imparti timpul in moduri diferite. As



tfel oamenii de afaceri isi vor concentra atentia asupra saptamanii comerciale, de luni pana vineri, pentru patronii de magazine acesta va fi de luni pana sambata s.a. Fermierii pot sa nu imparta timpul pe saptamani si week-end-uri. Acestia vor imparti timpul in functie de activitatea fermei, de anotimpuri-timpul aratului, al semanatului ori al culesului. Ceea ce este important o constituie faptul ca si indivizii au de asemenea, diferite scari de timp. Astfel, timpul unui sef de stat este altul decat al unui om obisnuit, cel al unui manager este diferit de cel al unui subaltern.
Diferitele scari de utilizare a timpului, depinde de pozitia sociala a individului, de importanta muncii sale pentru societate si pentru sine, de respectul sau pentru sine si pentru ceilalti. Utilizarea eficienta a timpului este o chestiune de educatie, de nivelul de civilizatie a societatii ori comunitatii careia ii apartine individual.

in procesul comunicarii, semnificativ din punctul de vedere al efectelor sale, este modul de folosire a timpului. Daca se stabileste o intalnire la o anumita ora, dupa care aceasta ora este modificata evident ca este vorba de un modul de a comunica ceva despre atitudinea celui in cauza fata de intalnire, fata de cealalta persoana, fata de sine si importanta care este acordata timpului.

Exista diferenta de cultura in perceperea si masurarea timpului, de care un manager ar trebui sa tina seama.Astfel o intalnire la ora 10 inseamna de obicei ora 10, cu cel mult 5 ori 10 minute in plus. insa in alte culturi, intalnirea de la ora 10 poate insemna ora 11, iar daca se ajunge la intalnire la ora 10, cealalta persoana ar putea fi ofensata. De asemenea, daca sunteti invitat la masa in Occident, este o dovada de nepolitete plecare imediata dupa epuizare meniului.
in Arabia Saudita, de exemplu, discutiile au loc inainte de masa, iar musafirii pleaca de obicei inainte de a termina masa.

inainte de a calatori in strainatate, ori a lua contact cu persoane din alte zone ori culturi, trebuie studiate cu atentie obiceiurile, modul de comunicare pentru a nu fi pusi in posturi inedite ori nedorite.

in activitatea manageriala in general si in cea militara in special, problema utilizarii corecte si eficiente a timpului constituie nu numai o problema de cultura ori educatie, ci una din problemele deosebite ale deontologiei profesionale a celui in cauza. Punctualitatea, programul de lucru bine fundamentat denota respect fata de sine si fata de organizatie, seriozitate si incredere. Acestea concura in mod indubitabil la cresterea prestigiului managerului asigurandu-i totodata succes in cariera.


2.2.1 Explicatii

1)   Panou de control : Cuprinde un ecran LCD si patru butoane cu raspuns la atingere pentru a putea naviga, selecta, si ajusta functiile echipamentului.

2)   Manometrul camerei Arata presiunea din interiorul camerei.

3)   Capac de deschidere /Maner de inchidere : Se foloseste la deschiderea si inchiderea capacului.

4)   Inchiderea capacului Se foloseste la inchiderea capacului.

5)   Butonul de inchis-deschis : Inchide sau deschide unitatea.

6)   Ventilator de racire Ajuta la refrigerarea camerei la sfarsitul utilizarii.

7)   Rezervor de golire: Cand dispozitivul functioneaza, apa scoasa, e trimisa in acest rezervor.

8)   Roata cu blocare Ajuta la transportul usor al aparatului. Cand locul de lucru e determinat, aceasta ar trebui blocata.

9)   Port RS 232 : Port serial ce mentine comunicarea dintre PC si unitate, imprimanta si imprimanta SD (in cazul in care sunt folosite impreuna cu softul ce este oferit optional cu unitatea).

10) Cablul de current Este cablul instrumentului conectat la priza.

11) Duze : Duzele principale de pe liniile fazelor neuter.

SECTIUNEA 3 PROCEDURA DE INSTALARE



3.1. RIDICAREA SI TRANSPORTUL

Datorita greutatii ridicate a instrumentului, ridicarea si transportul se vor efectua de catre personal experimentat si folosind echipament de manevrare corespunzator.


3.2. CONTINUTUL PACHETULUI

Despachetati ambalajul de carton apoi pe cel de nailon si verificati ca pachetul contine urmatoarele componente:

1 buc. din Manualul de Utilizare

1 buc. Certificat de garantie

1 buc. Program de comunicare cu PC pe CD

1 buc. Cablu comunicare PC

1 buc. De furtun pentru descarcare de apa

1 pereche de manusi rezistente la caldura

2 bucati de cosuri de sterilizare


3.3. CAPACITATE

Vas Erlenmayer : 250 ml. 3 x 8 (3 layers, 8 pieces for each layer) 500 ml. 2 x 4 1000 ml. 2 x 3 2000 ml. 1 3000 ml. 1 5000 ml. 1

Vas Schott-Duran : 250 ml. 3 x 12 (3 layers, 12 pieces for each layer) 500 ml. 2 x 8 1000 ml. 2 x 5 2000 ml. 3 5000 ml. 1 10000 ml. 1


Accesorii

S 09 027 cos pentru sterilizare (Ø 295 x 232)

Cerinte optionale

Y 07 002 imprimanta termica
Y 07 004 SD Imprimanta
S 09 028 OT 40L cos pentru sterilizare (Ø 295 x 345)
S 09 029 OT 40L cos pentru sterilizare fara gauri (Ø 295 x 345)
S 09 030 OT 40L cos pentru sterilizare fara gauri (Ø 295 x 232)

1.       3.4. SETAREA SI INSTALAREA

�.3.4.1 Pozitionare

Verificati sa nu existe deteriorari ca urmare a transportului.

Verificati ca locatia propusa sa fie potrivita scopului folosirii si corespunzatoare pentru utilizatori.

Asigurati-va ca sterilizatorul cu aburi este amplasat pe o suprafata dreapta si stabile, pe cele patru picioruse.

Asigurati-va ca suprafata suport are capacitate suficienta de a sustine.

Verificati ca utilizatorul sa fie capabil sa urmareasca procesul de sterilizare chiar si atunci cand efectueaza si altceva.

Asigurati-va ca unitatea nu obstructioneaza zona de lucru a echipamentelor inconjuratoare. Verificati ca unitatea sa nu interfereze sau sa fie influentata de alte echipamente din vecinatate.

Verificati partea dreapta, stanga si spatele dispozitivului. Ar trebui sa fie minim 30 de cm.

Nu plasati dispozitivul in aporpierea dispozitivelor explosive.


ATENTIE !!!

Sterilizatorul cu aburi este creat pentru a opera in siguranta si eficient, in urmatoarele conditii:

Temperatura ambientala : 5sC / 40sC

Umiditate relativa maxima de 80% pentru temperaturi de pana la 22°C

Altitudine maxima : 2000 m

Temperatura ambientala pentru performanta maxima: 15sC / 25sC.


3.4.2 Masuri de siguranta

Setarea, instalarea, punerea in functiune, operatiunile de service, intretinere si transport ar trebui effectuate de catre personal autorizat de catre producator.

Unitatea ar trebui sa fie utilizata de catre un operator calificat. In caz contrar, pot aparea defecte, erori ale unitatii.

Utilizatorul ar trebui sa citeasca manualul de utilizare inainte de a incepe punerea in functiune. Manualul va fi la indemana utilizatorului in orice moment pana cand acesta devine complet competent in utilizarea echipamentului.

Utilizatorul va anunta imediat serviciul tehnic in caz de functionare necorespunzatoare.

Sterilizatorul cu aburi, vertica, OT 40L este potrivit pentru sterilizarea de ceramic, metal, sticla, apa, lichid, agar si solutie. Alte material decat cele precizate anterior, si obiectele susceptibile de supra-incalzire, explozibile, inflambile, adezivi, si alte materiale- nu vor fi folosite.

Programul corespunzator de sterilizare ar trebui selectat in functie de tipul incarcaturii si incarcatura de sterilizat va fi dezinfectata inainte de a fi plasata in unitate.

Cand dispozitivul functioneaza, nu indepartati rezervorul de deseuri. Apa fierbinete si aburii pot cauza arsuri.

Cand inchideti capacul, aveti grija sa nu va prindeti mana.

Cand capacul s-a deschis la sfarsitul operarii, nu va apropiati de capac, aburul ce se ridica, poate cauza arsuri ale mainilor si fetei.


3.5. PREGATIREA PENTRU STERILIZARE

Asigurati-va ca este curata camera.

Verificati ca exista apa pana la nivelul grilat sau nu.

Alegeti programul correct.

Asezati materialele cu atentie si in mod correct in camera de sterilizare.

Asigurati-va ca nu e nimic pe capacul cosului. Apoi, inchideti cu atentie capacul, si alegeti pozitia de inchis a capacului.


3.5.1 Prizele principale

Va rugam sa va asigurati ca prizele furnizate se potrivesc cu rata ceruta de current. Daca nu, va rugam sa oferiti o extra-linie pentru sustinere.

Conectati cablul de current furnizat, la o prize cu impamantare.

Daca cablul de current este defect , va rugam sa il schimbati. Poate cauza arsuri sau soc electric.

Nu conectati la alte tipuri de prize. Pot cauza arsuri sau soc electric.


3.5.2. Umplerea cu apa distilata

Cand dispozitivul porneste pentru prima data, umpleti camera instrumentului cu apa distilata sau cu apa deionizata, pana la nivelul superior al grilului. (aproape 2 litri). La finalul fiecarei operatiuni aceasta apa va scadea, deci va rugam umpleti cu apa inainte de a incepe sa utilizati instrumentul.

Se va folosi numai apa distilata sau demineralizata.

Cand dispozitivul functioneaza, daca apare mesajul 'no water' inseamna ca nu e destula apa, in acest caz completati cu apa.


SECTIUNEA 4

4.1. OPERAREA UNITATII

4.1.1. Pornirea

. Porniti unitatea folosind butonul on-off din partea frontal a echipamentului.

. Priviti panoul de control si ecranul activandu-se.

. Logo-ul NUVE apare pe ecran timp de 5 secunde si apoi data si ora.


Daca usa e inchisa cand timpul a expirat, apare mesajul "Door Unlocking" pe ecran.



Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2025 - Toate drepturile rezervate -| copyright