Home - qdidactic.com
Didactica si proiecte didacticeBani si dezvoltarea cariereiStiinta  si proiecte tehniceIstorie si biografiiSanatate si medicinaDezvoltare personala
referate stiintaSa fii al doilea inseamna sa fii primul care pierde - Ayrton Senna





Aeronautica Comunicatii Drept Informatica Nutritie Sociologie
Tehnica mecanica

Calculatoare


Qdidactic » stiinta & tehnica » informatica » calculatoare
Instalarea windows



Instalarea windows


INSTALAREA WINDOWS





Introducem CD-ul cu Windows XP in unitatea CD-ROM. Va apare o fereastra cu titlul 'Welcome to Windows XP' in care avem, sintem intrebati ce optiune alegem din cele trei prezentate. Facem clic pe optiunea 'Install Windows XP'. Va apare o fereastra cu titlul 'Welcome to Windows Setup' in care sintem intrebati ce tip de instalare dorim. Alegem optiunea 'New Installation (Advanced)' care este deja selectata si facem clic pe butonul 'Next'.

Va apare o fereastra care prezinta termenii contractului care se stabileste intre compania Microsoft (producatorul Sistemului de Operare (SO)) si cumparatorul SO. Citim contractul si daca sintem de acord facem clic in cerculetul de linga textul 'I accept the Agreement ' (sint de acord cu termenii contractului), ASTA DOAR DACA AVEM DREPT DE AUTOR – LICENTA, si apoi facem clic pe butonul 'Next'.

Va apare o fereastra unde trebuie sa introducem in niste casute codul produsului cumparat ('Product Key'). Dupa ce terminam facem clic pe butonul 'Next'.

Va apare o fereastra in care putem selecta limba folosita la instalare. Alegem optiunea deja selectata (engleza) si facem clic pe butonul 'Next'. Optional - in fereastra urmatoare sintem intrebati daca dorim sa ne conectam la internet pentru a descarca fisierele actualizate necesare pentru instalare. Facem clic in cerculetul de linga optiunea 'No, skip this step and continue installing Windows' (treci peste aceasta etapa si continua instalarea Windows). Facem clic pe butonul 'Next'.

Urmeaza etapa de preparare a instalarii WIN XP P prin copierea de pe CD a fisierelor necesare. Dupa terminarea acesteia calculatorul va reporni automat.

Dupa repornire va apare un ecran albastru intitulat 'Welcome to Windows XP Prof. Apasam tasta Enter pentru a se incepe instalarea.



Va apare un ecran cu textul 'You chose to install Win XP in a partition that contains another operating system. Installing Win XP on this partition might cause the other operating system to function improperly.' (Ati ales sa instalati Win XP pe o partitie care contine un alt SO. Instalarea Win XP pe aceasta partitie poate cauza functionarea necorespunzatoare a celuilalt SO). Apasam tasta Esc pentru a selecta o alta partitie decit partitia pe care este instalat un alt SO (daca exista . ). Va apare un tabel cu partitiile existente. Alegem cu ajutorul tastelor cu sageti partitia C si apasam tasta Enter.

In ecranul urmator sintem intrebati ce sistem de fisiere sa fie folosit de catre Win XP, fiind disponibile sistemele NTFS si FAT. Partitiile definite de noi pe hardisc cu FDISK folosesc toate sistemul FAT (de fapt FAT32). Sistemul NTFS este mai bun si mai stabil decit sistemul FAT.

Nu este recomandat ca partitia pe care instalam WIN XP sa fie de tip NTFS de aceea ii vom indica programului de instalare ca dorim ca sistemul de fisiere de pe partitia C sa fie identica cu sistemul de pe celelalte partiti. Daca dorim totusi NTFS apasam tasta Enter. Conversia va dura citeva minute si se va desfasura un pic mai tirziu.

Daca folosim pentru WIN XP o partitie cu un sistem de fisiere de tip NTFS nu vom mai putea face operatii cu fisiere intre partitia in care se afla Win XP si cea in care se afla un alt SO decit atunci cind folosim WIN XP, nu si atunci cind folosim alt SO.


Daca dorim ca partitia C sa ramina cu sistemul de fisiere FAT va trebui sa alegem optiunea 'Leave the current file system intact (no changes)' pentru ca WIN XP sa foloseasca sistemul existent deja (FAT) si apasam tasta Enter.

Urmeaza o etapa de copiere pe hardisc a datelor necesare pentru instalarea Win XP, dupa care sistemul va reporni automat.

Va apare o fereastra intitulata 'Regional and Language Options' unde alegem optiunile deja selectate (limba engleza si tastatura cu dispunere a butoanelor obisnuita) si facem clic pe butonul Next.

Va apare o fereastra cu doua cimpuri in care trebuie sa completam numele nostru si organizatia (compania) din care facem parte.

Exemplu: EU, compania - organizatia ACASA. Si facem clic pe butonul Next. In urmatoarea fereastra trebuie sa completam numele calculatorului nostru. Folosim numele deja folosite mai devreme si facem clic pe butonul Next.

Va apare o fereastra intitulata 'Date and Time Settings' unde trebuie sa alegem fusul orar al localitatii unde locuim dintr-o lista de orase. Alegem ora Bucurestiului si facem clic pe butonul Next.

Va apare o fereastra intitulata 'Network Settings' unde trebuie sa alegem un mod de instalare in functie de parametrii retelei de calculatoare in care se afla calculatorul nostru. Alegem optiunea deja selectata ('Typical Settings') indiferent daca avem sau nu calculatorul inclus intr-o retea si facem clic pe butonul Next.

Va urma o etapa de copiere a unor fisiere la sfirsitul careia calculatorul va reporni.

La repornire apare o minifereastra in care sintem anuntati ca Win XP a modificat rezolutia monitorului pentru ca imaginea sa fie mai buna. Facem clic pe butonul OK. In continuare va apare o noua minifereastra in care daca vedem textul acesteia inseamna ca rezolutia aleasa pentru monitor este adecvata. Facem clic pe butonul OK.

Va apare o fereastra intitulata 'Welcome to Microsoft Windows' unde trebuie sa facem clic pe butonul Next din partea dreapta jos.

Va apare o fereastra in care se verifica faptul daca sintem conectati la internet. Facem clic pe butonul Skip din partea dreapta jos.

Va apare o fereastra in care sintem intrebati daca dorim sa activam Win XP in acest moment. Facem clic pe cerculetul de linga textul 'No, remind me every few days' (Nu, adu-mi aminte peste citeva zile). Facem clic pe butonul Next.

Va apare o fereastra cu mai multe cimpuri in care trebuie sa specificam unul sau mai multe nume de utilizatori in functie de persoanele care folosesc calculatorul. Fiecare utilizator va putea sa configureze Win XP dupa preferintele personale. Dupa ce completam cimpul (cimpurile) respectiv facem clic pe butonul Next.

Va apare o fereastra cu titlul 'Thank You' in care facem clic pe butonul 'Finish' din partea dreapta jos. In final va apare suprafata de lucru ('desktop') a Win XP.

Instalarea Win XP este practic terminata in acest moment.

Pentru a beneficia de avantajele oferite de sistemul de operare Windows XP trebuie sa instalam de asemenea ultimele versiuni ale programelor Internet Explorer, Media Player si Direct X.

Media Player are o versiune speciala pentru Win XP. Acestea se gasesc intotdeauna pe situl companiei Microsoft.

***Pentru o buna functionare a Sistemului de Operare Win XP P. instalati si cititi cu atentie pas cu pas. Marcajele ingrosate trebuie aplicate obligatoriu; deci faceti clic pe absolut toate comenzile de genul „Next”, „OK”, „Yes”, „No”, etc.




Contact |- ia legatura cu noi -| contact
Adauga document |- pune-ti documente online -| adauga-document
Termeni & conditii de utilizare |- politica de cookies si de confidentialitate -| termeni
Copyright © |- 2025 - Toate drepturile rezervate -| copyright